fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU Tivtu trenutno boravi 5,9 hiljada turista

U Tivtu trenutno boravi 5,9 hiljada turista

Tivat, (MINA-BUSINESS) – U Tivtu trenutno boravi 5,9 hiljada turista, što je na nivou od 82 odsto ostvarenog turističkog prometa 2019. godine, kazala je diretkorica tivatske Turističke organizacije (TO), Danica Banjević.

Ona je kazala da su u TO izuzetno zadovoljni ljetnjom turističkom sezonom, naročito u nekoliko posljednjih sedmica.

„Posebno smo zadovoljni popunjenošću naših hotela, gdje bilježimo osam odsto veću popunjenost u odnosu na isti period 2019. godine. Ako govorimo o brojkama, 954 gosta se upravo nalaze u hotelskim kapacitetima, a 4,92 hiljade u privatnom smještaju“, rekla je Banjević Mediabirou.

Najveći broj gostiju je iz inostranstva.

„U Tivtu odmaraju 173 domaća gosta, dok je 5,73 hiljade stranih. Najbrojniji su iz Srbije, Rusije, Ukrajine, Bosne i Hercegovine, Velike Britanije i Njemačke“, saopštila je Banjević.

Ona je dodala da je, s obzirom da prošle godine nije bilo moguće organizovati manifestacije, TO Tivat ove godine podržala manifestaciju Žućenica fest, održanu prije dva dana.

Već sljedeće sedmice se nastavlja sa organizacijom mini događaja kako bi se ispoštovale sve aktuealne epidemiološke mjere.

Ona je najavila da će u ponedjeljak u 20 sati i 30 minuta biti otvorene tivatske ljetnje fešte i to defileom glazbeno prosvjetnog društva Tivat, Kulturno umjetničkog društva Boka i mažoretki Belisima i Modest.

“Oni će imati prgram i na Pinama, a nakon toga 17. i 18. jula planiramo noć suvenira sa lokalnim bendovima i još dva slična događaja do kraja mjeseca“, kazala je Banjević.

Ona je poručila da su najave za cijelu turističku sezonu dobre.

„Nadamo se da će epidemiološka situacija, od koje sve zavisi, biti dobra kako u Crnoj Gori, tako i na našim emitivnim tržištima, odakle nam dolaze gosti. Što se tiče postsezone, nadamo se da će biti gostiju i tokom septembra i oktobra, ali to će zavisiti i od direktnih aviolinija u tom periodu”, objasnila je Banjević.

Ona je kazala da su najave za sada dobre i da se nadaju da će sve biti realizovano onako kako se očekuje.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije