fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU kolektivnom smještaju u maju 1,66 hiljada gostiju

U kolektivnom smještaju u maju 1,66 hiljada gostiju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U Crnoj Gori je u maju, u kolektivnom smještaju ostvareno svega 1,66 hiljada dolazaka turista i 5,62 hiljade noćenja, pokazuju preliminarni podaci Monstata.

“Domaći turisti su ostvarili 1,42 hiljade dolazaka i 3,54 hiljade noćenja, dok su stranci ostvarili 241 dolazak i 2,09 hiljada noćenja”, navodi se u saopštenju.

Iz Monstata su kazali da je u Crnoj Gori, usljed uvođenja privremenih mjera za sprečavanje širenja koronavirusa, u periodu od 15. marta do 18. maja, bilo zabranjeno pružanje ugostiteljskih usluga u smještajnim objektima, osim za prijavljene goste.

“Prema Regulativi 692/2011 o evropskoj statistici turizma karantinski smještaj nije uključen u obuhvat istraživanja”, kazali su iz Monstata.

U Crnoj Gori je u maju prošle godine, u kolektivnom smještaju bilo ostvareno 125,49 hiljada dolazaka turista i 411,36 hiljada noćenja.

Kolektivni smještaj ne uključuje individualni, takozvani privatni smještaj – smještaj u kućama i sobama za iznajmljivanje, kao i u turističkim apartmanima.

Najčitanije