Naslovnica MINA Business Turističku ponudu usmjeriti ka domaćim i turistima iz regiona

Turističku ponudu usmjeriti ka domaćim i turistima iz regiona

Tivat, (MINA-BUSINESS) – Trenutnu situaciju sa koronavirusom treba iskoristiti za period nakon krize, a aktivnosti i promocija turističke ponude moraju biti usmjereni prema domaćim i turistima iz regiona, saopštila je direktorica Turističke organizacije Tivat, Danica Banjević.

“Imajući u vidu aktuelnu situaciju, koja će najviše uticati na sektor turističkih putovanja, redovno pratimo dešavanja, informacije i predviđanja međunarodnih eksperata i renomiranih institucija poput Svjetske turističke organizacije (UNWTO) i Evropske komisije za turizam i putovanja (ETC) kako bismo se na adekvatan način pripremili za period nakon okončanja krize”, rekla Banjević.

Ona je navela da je marketing turističkih destinacija i prodaja turističkih aranžmana u ovom periodu po strani, pišu Dnevne novine.

Banjević je kazala da trenutnu situaciju moraju iskoristiti kako bi se pripremili za period nakon krize.

Bitno je, kako je saopštila, da nakon otvaranja granica i normalizacije situacije pojačaju promotivne aktivnosti.

“U saradnji sa Nacionalnom turističkom ogranizacijom (NTO) i lokalnim turističkim organizacijama, u prethodnom periodu smo pripremili plan promotivnih aktivnosti, tradicionalne roadshow kampanje, koja bi u normalnim uslovima uslijedila tokom maja”, kazala je Banjević.

Prema njenim riječima, individualni putnici će željeti da putuju čim se ponovo budu osjećali sigurnim.

“Sa druge strane, segment turizma koji će najviše trpjeti je poslovni turizam, zbog rizika i neizvjesnosti kompanija u narednom periodu. Vjeruje se da će ovom segmentu biti potrebno više vremena da se vrati na brojke iz prethodnog perioda”, objasnila je Banjević.

U pogledu osjetljivosti na cijenu, očekuje se da gornji-srednji sloj i luksuzni segmenti budu na prvom mjestu.

Banjević smatra da će znatan broj imućnih i onih sa višim primanjima u kasnim tridesetim, četrdesetim i ranim pedesetima godinama predvoditi talas putovanja.

Kada je riječ o masovnom turizmu, očekuje se da će oni biti osjetljiviji na cijenu.

“Kada je riječ o privatnosti, vile i mali boutique hoteli će imati veću potražnju, a turistički najrazvijenijim destinacijama sa velikim brojem turista trebaće duži oporavak u odnosu na manje poznate i udaljene destinacije”, rekla je Banjević.

Takođe, kako je kazala, predviđa se povratak dužih boravaka, u odnosu na kraća putovanja što je bio trend prethodnih godina, a sve iz razloga što će turisti htjeti da smanje broj putovanja tokom godine.

“Ono što uliva optimizam ako imamo u vidu ova predviđanja je da je Tivat lako dostupan iz evropskih prijestonica, takođe, još smo neistražena destinacija i imamo dosta toga da ponudimo turistima da bi se osjećali bezbjedno”, zaključila je Banjević.

Najčitanije

Osudili uništavanje spomenika na Ravnom lazu

Podgorica, (MINA) - Demokratska partija socijalista (DPS) osudila je antidržavni čin uništavanja mermerne ploče...