fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSpajić u radnoj posjeti SAD

Spajić u radnoj posjeti SAD

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić boravi u radnoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), u cilju daljeg unapređenja saradnje sa tom državom.

Kako je najavljeno iz Ministarstva finansija, tokom radne posjete, Spajić će se sastati sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara u Birou za evropska i evroazijska pitanja i specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan, Gabrijelom Eskobarom.

“Spajić i Eskobar sastali su se dva puta tokom prošle godine, a sastanak u Vašingtonu će predstavljati nastavak razgovora o unapređenju saradnje između dvije zemlje i jačanju ekonomskih odnosa”, kaže se u saopštenju.

Iz Ministarstva su dodali da su planirani i susreti sa ostalim visokim zvaničnicima u američkoj administraciji u Vašingtonu, nakon što su, tokom prethodne posjete, ostvareni značajni kontakti i uspostavljeni temelji za pospješivanje saradnje u oblasti ekonomije i privlačenja investicija u Crnu Goru.

“Spajić će se i u Njujorku sastati sa potencijalnim investitorima, u cilju razvoja države Crne Gore i daljeg jačanja javnih finansija”, navodi se u saopštenju.

Oni su podsjetili da je Eskobar prilikom susreta u oktobru prošle godine pozdravio napore koje Vlada Crne Gore i Ministarstvo finansija i socijalnog staranja ulažu u oporavak ekonomije, čestitajući Spajiću na sjajnim rezultatima koje je postigao u konsolidaciji javnih finansija.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Donirana sportska oprema OŠ ”Milorad Musa Burzan”

Podgorica, (MINA) - Crnogorski olimpijski komitet (COK), kompanije One i Sport Vision, uz podršku...