fbpx
11.9 C
Podgorica
December 3, 2021.
Naslovnica MINA Business SNP: Finansijski pomoći i onima koji se ne javljaju Zavodu svakog mjeseca

SNP: Finansijski pomoći i onima koji se ne javljaju Zavodu svakog mjeseca

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Socijalistička narodna partija (SNP) pozvala je nadležne instituacije da i nezaposlenima koji se ne javljaju na evidenciju Zavoda za zapošljavane (ZZZ), kojih nije mali broj, obezbijede određenu pomoći, kako bi mogli da premoste period koronakrize.

U SNP-u smatraju nepravednim to što je tim osobama onemogućeno da dobiju pomoć koju je Vlada predvidjela novim paketom, čiji je cilj da se građani i privreda lakše izbore sa razornim ekonomskim posljedicama pandemije koronavirusa.

Iz SNP-a su podsjetili da je prvi segment tog paketa podrška ranjivim kategorijama stanovništva od ukupno sedam miliona EUR u prvom kvartalu. To podrazumijeva jednokratnu pomoć od po 100 EUR za osobe koje su krajem prošle godine bile upisane u registar nezaposlenih ZZZ.

„Ne sporeći značaj te mjere, moramo zapaziti da se među onima kojima će se pružiti pomoć ne nalaze osobe koje se ne javljaju ZZZ svakog mjeseca, jer im je ta ustanova ponudila takvu opciju. Ne vjerujući da preko ZZZ mogu pronaći zaposlenje, mnogi su se odlučili za tu mogućnost, pri čemu im nije rečeno da će na ovaj način izgubiti i neke druge povoljnosti, kao što je u ovom slučaju pomoć od 100 EUR za nezaposlene“, saopštili su iz SNP-a.

Oni su podsjetili da ni ranijim paketima pomoći ta kategorija stanovništva nije bila prepoznata kao prioritetna za dobijanje bilo kakve novčane podrške.

Najčitanije