fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSjutra sastanak radnika i vlasnika hotela Sidro

Sjutra sastanak radnika i vlasnika hotela Sidro

Bar, (MINA-BUSINESS) – Radnici barskog hotela Sidro imaće sjutra sastanak sa vlasnikom Đorđijem Goranovićem, za koga tvrde da od novembra 2019. godine, kada je kupio objekat, nije radio na poboljšanju uslova rada.

Hotel, koji je kupljen za 1,77 miliona EUR, zatvoren je 1. decembra prošle godine, a prije nekoliko dana Poreska uprava je pokrenula postupak prinudne naplate zbog neplaćenih poreza i doprinosa u iznosu od skoro 20 hiljada EUR, piše Dan.

Zaposlenima su u decembru uvedena dežurstva i od tada primaju 70 odsto plate.

„Ugrožen je naš materijalni status. Tražimo da vlasnik poštuje kolektivni ugovor i socijalni program. Zabrinuti smo šta nam je sve pripremio za sastanak u petak koji je zakazao, znajući da je on ovdje rijetko dolazio, da nije brinuo o nama i da ne poznaje situaciju. Više puta je obećavao da će doći, ali obećanja nije ispunjavao“, kazali su nezadovoljni radnici.

Oni se, kako su dodali, pitaju ko je uopšte kupio hotel.

Zaposleni tvrde da je vlasnik bio u obavezi da poštuje kolektivni ugovor i socijalni program, kao i da zadrži 31 radnika u stalnom odnosu i četiri na određeno vrijeme, u trajanju od pet godina.

„U međuvremenu, za nas je bio šok kada smo saznali da je žiro račun hotela blokiran zbog neplaćanja poreza, jer znamo čemu to vodi. Bilo je riječi i o investicijama nakon prodaje, ali od toga ništa. Nije sa nama napravio novi kolektivni ugovor, koji ne može biti slabiji od onog koji je Luka Bar ponudila“, rekli su radnici.

Oni su naveli da ih muči saznanje da Goranović planira da preusmjeri dio radnika na Luku Bar.

„To nije korektno, jer ne znamo koji bi to bili kriterijumi kod izbora tih zaposlenih. Mi smatramo da u Luku, ako se već tako nešto planira, treba da idemo svi ili niko“, poručili su zaposleni.

List je u srijedu pokušao da dobije odgovore od Goranovića u vezi sa optužbama radnika Sidra, ali su im iz kompanije su odgovorili da je on odsutan i da će danas odgovoriti na njihova pitanja.

Najčitanije