fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSD: Veliki legalisti Aerodrome doveli do gašenja

SD: Veliki legalisti Aerodrome doveli do gašenja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Velika “legalistička” Vlada dovela je gotovo do gašenja još jedne vitalne kompanije, Aerodroma Crne Gore, jer je odbila da postupi po sudskoj presudi u njenu korist, saopštile su Socijaldemokrate (SD).

Iz SD-a su rekli da su vršiteljki dužnosti direktora Aerodroma, Ani Lončarević dostavili već pripremljena kadrovska rješenja, zbog čega je ona danas, očigledno šokirana postupanjem Vlade, podnijela ostavku.

“Da pojednostavimo: Vlada neće da isplati Aerodromima gotovo deset miliona za koje je sud rekao da im pripadaju, ali zato ima vremena da se bavi spiskovima “po dubini” koga Aerodromi treba da zaposle. I to je, rekli bismo, suština novog skandala ove monumentalno nesposobne Vlade koja sad već prijeti da ozbiljno ugrozi golu egzistenciju građana”, navodi se u saopštenju SD-a.

Dodatno, iz SD-a su rekli da se danas saznaje od bivše direktorice da je Vlada sasvim “relaksirano” predložila Aerodromima da se, kad već izvršna vlast neće da im isplati ono što je dužna, kreditno zaduže.

“Koliko svijesti i interesovanja o svemu što se dešava ima nadležni ministar Mladen Bojanić, govori i činjenica da uopše nije cijenio potrebnim da on lično prisustvuje sastanku sa Aerodromima na kome se raspravljalo o ovome”, rekli su iz SD-a.

Tome će se, kako su naveli, na kraju dodati činjenica da javnost i dalje nema ideju šta se dešava sa novoosnovanom aviokompanijom ToMontenegro, osim što Vlada “sipa” u nju desetine miliona nemilice.

“I osim što se zna da je nakon svega par sedmica, jedan od članova Borda direktora ToMontenegro takođe podnio ostavku. Izgleda da svako sa integritetom, a ko ima bliži uvid u to šta se radi, zna da ne smije i ne može biti saučesnik ovih događaja, a za koje isključivu odgovornost snosi ova vlada i njen “kadar” koji nam, izgleda, sad sprema i ToAerodromi”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije

Omladinci ubjedljivi na Malti

Podgorica, (MINA) - Omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore upisala je i drugi trijumf u...