fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSaradnja sa privredom i javnim sektorom preduslov za sinergijske efekte

Saradnja sa privredom i javnim sektorom preduslov za sinergijske efekte

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Uspostavljanje bliske saradnje sa domaćom privredom i javnim sektorom jedan je od strateških pravaca razvoja Ekonomskog fakulteta, što otvara veliki prostor za ostvarenje sinergetskih efekata svih zainteresovanih strana, saopštio je njegov dekan Nikola Milović.

“Studenti stiču praktična znanja, čime se podstiču preduzetništvo i inovativnost, preduzeća dobijaju odgovarajući stručni kadar, a fakultet unapređuje svoje kurikulume u skladu sa potrebama savremenog društva znanja i ekonomije”, rekao je Milović na otvaranju Studentskog ekonomskog foruma.

On je dodao da Ekonomski fakultet u kontinuitetu širi mrežu kontakata sa predstavnicima javnog sektora, biznis zajednice i strukovnih udruženja u cilju boljeg oblikovanja profila budućeg ekonomiste.

“Osim toga, važan pravac razvoja Ekonomskog fakulteta je i njegova internacionalizacija, zbog čega su svi naši napori usmjereni ka umrežavanju sa uspješnim evropskim i svjetskim fakultetima u cilju povećanja vidljivosti na međunarodnoj mapi obrazovnih institucija”, neveo je Milović na forumu posvećenom ekonomskim izazovima javnog i privatnog sektora u Crnoj Gori.

On je rekao da se tema foruma, koji su organizovali Savez i Vijeće studenata Ekonomskog fakulteta, u osnovi tiče budućnosti studenata i prilika za zapošljavanje u izazovnom trenutku koji diktira pandemija.

“Uvjeren sam u to da ćete tokom dvodnevnog foruma od relevantnih učesnika dobiti informacije o trenutnoj situaciji u javnom i privatnom sektoru, ali i prognoze i preporuke za naredni period“, kazao je Milović.

Učesnici panel diskusije prvog dana foruma bili su guverner Centralne banke (CBCG), Radoje Žugić i profesorica Ekonomskog fakulteta Gordana Đurović, dok je za sjutra najavljeno učešće izvršne direktorice Alter Modusa, Ane Kentere, izvršnog direktora kompanije Cerovo, Gorana Đurovića i izvršne direktorice Neregelie, Ljilje Pižurice.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...