fbpx
NaslovnicaGlavna vijestRebalans najkasnije u prvoj sedmici juna

Rebalans najkasnije u prvoj sedmici juna

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada bi trebalo da do kraja mjeseca ili u prvoj sedmici juna usvoji rebalans budžeta za ovu godinu, saopštio je premijer Duško Marković i dodao da će biti usmjeren na smanjenje i racionalizaciju troškova.

„Ušteđeni novac mora biti usmjeren na isplatu zarada, penzija i socijale, kao i na investicije. Skresaćemo troškove gdje god budemo mogli, i to ne simbolično, već suštinski, kako bi očuvali javne finansije i njihovu stabilnost, jer nadolazi ekonomska kriza koja će biti teška i bolna i za vlast i za građane“, rekao je Marković u Skupštini, nakon Premijerskog sata.

On je kazao da se tom izazovu mora odgovoriti na najbolji mogući način, kao i da je štednja državnog novca jedan od njih.

„Vjerujem da će rebalans dati odgovor i na tu potrebu“, poručio je Marković i dodao da ne zna koliko će on biti vrijedan, jer na njemu radi Ministarstvo finansija.

Marković je, odgovarajući na pitanje da li projekat ekonomskog državljanstva može biti ugrožen, kazao da je sve ugroženo kada je u pitanju ekonomija, usljed pandemije koronavirusa.

„Radimo sve da pokušamo da pokrenemo našu ekonomiju. Ono što mogu da kažem je da u ovom periodu prekinutih ekonomskih aktivnosti i smanjenog investicionog i svakog drugog interesovanja, taj program teče“, naveo je Marković.

On je kazao da je bilo više aplikacija, kao i da su odobrene one za hotele u Kolašinu, na kojima su već počeli radovi.

„Interesovanja imamo, a vjerujem da će ona rasti kako se bude otvarala svjetska ekonomija“, dodao je Marković.

On je naveo da misli da je već desetak pasoša prošlo kompletnu proceduru i saglasnost, od međunarodne pravne i bezbjednosne provjere, domaćih provjera, ali ne zna jesu li oni i formalno urađeni i uručeni.

Najčitanije