fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRazvoj i kapitalne investicije najbolji odgovor na krizu

Razvoj i kapitalne investicije najbolji odgovor na krizu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Razvoj i kapitalne investicije ne smiju stati, jer je to najbolji odgovor na krizu izazvanu pandemijom koronavirusa, saopštio je u Ulcinju predsjednik Vlade, Duško Marković.

„Razvoj i kapitalne investicije moraju biti u našem fokusu. One ne mogu u vrijeme pandemije imati raniju dinamiku, ali se gradilišta ne smiju zatvarati. Razvoj je najbolji odgovor na krizu“, poručio je Marković na sastanku sa rukovodstvom Opštine Ulcinj.

On je dodao da niko u svijetu ne zna koliko će trajati problemi koje je izazvala pandemija koronavirusa i da je riječ o jednoj od najvećih ekonomskih kriza od kad je svijeta.

„Mi nijesmo poklekli, nego pokušavamo da sačuvamo, ne samo ekonomsku supstancu, nego i standard i uslove za život i rad. Ne zaustavljamo ni jednu investiciju i stalno razmišljamo o daljem razvoju“, kazao je Marković.

Predsjednik Opštine Ulcinj, Ljoro Nrekić, zahvalio se na pomoći Vlade i rekao da nikada nije nazvao ministra finansija, a da nije dobio pozitivan odgovor i pomoć.

„Ulcinj je nacionalni resurs, a takav razvojni status zadržao je pored ostalog zahvaljujući podršci Vlade i premijera lično“, naveo je Nrekić.

Sastanku su prisustvovali ministar finansija, Darko Radunovć, predsjednik Skupštine Opštine, Iljir Čapuni i potpredsjednca Opštine Hadidža Đoni.

Najčitanije