fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRazmatraće situaciju u vezi sa KAP-om

Razmatraće situaciju u vezi sa KAP-om

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada bi na današnjoj sjednici trebalo da pokrene temu koja se tiče najave uprave Kombinata aluminijuma (KAP) o postepenom gašenju ćelija u Elektrolizi, saopštio je vicepremijer Dritan Abazović.

“Vlada je zakazana za 17 sati i 30 minuta i vjerovatno će resorni ministar pokrenuti tu temu. Ja sam iz medija saznao za tu situaciju, a znam da je bilo kontakta ranije između Ministarstva ekonomskog razvoja i vlasnika KAP-a”, rekao je Abazović novinarima nakon Godišnje skupštine Savjeta stranh investitora (SSI).

On je kazao da će vidjeti da nađu neku soluciju.

“Stanje sa energetikom u svijetu je nešto na šta realno Crna Gora ne može da utiče, ali evo da vidimo šta su solucije”, naveo je Abazović.

Uprava KAP-a najavila je radnicima da se pripreme za postepeno gašenje ćelija u Elektrolizi, odnosno potpuni prestanak proizvodnje aluminijuma od 15. decembra zbog visokih cijena struju od 1. januara, kada ističe postojeći ugovor o snabdijevanju sa Elektroprivredom (EPCG).

Oni su objasnili da postojeći ugovor ističe krajem godine, a da nastavak snabdijevanja nije dogovoren, već da će prema nacrtu ugovora od 1. januara cijene struje za tu kompaniju biti veće, što bi moglo dovesti do otpuštanja 500 zaposlenih u fabrici.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...