fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPuno prostora za unapređenje saradnje sa Mađarskom

Puno prostora za unapređenje saradnje sa Mađarskom

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Postoji puno prostora za unapređenje ekonomske saradnje Crne Gore i Mađarske, posebno u oblasti turizma, ocijenjeno je na sastanku ministra ekonomskog razvoja i turizma, Gorana Đurovića i mađarskog ambasadora u Crnoj Gori, Jožefa Neđešija.

Oni su razgovarali o razvijanju modela buduće ekonomske saradnje, naročito u dijelu biznisa i turizma, ali i u oblasti telekomunikacija i IT sektoru.

Đurović je, kako je saopšteno iz resornog Ministarstva, kazao da postoji jako puno prostora za unapređenje ekonomske saradnje između naše zemlje i Mađarske, te da će Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma raditi na stvaranju povoljnog ambijenta za strane investicije.

“Svaki zdrav projekat i zdrav kapital naročito ako dolazi iz Evropske unije je nešto što je nama jako bitno. Takođe nam je značajna i diverzifikacija kapitala kao i širenje saradnje sa više zemalja, jer upravo to čini jednu ekonomiju i državu uspješnom”, poručio je Đurović.

On je kazao da će fokus resora koji vodi biti na diverzifikaciji privrede s posebnom pažnjom na sektore proizvodnje i poljoprivrede, i dodao da je “turizam uvijek aktuelan i od velikog je značaja za našu privredu i promet, te će nam u narednom periodu akcenat biti na stvaranju održivog ekološkog razvoja turizma”.

Neđeši je rekao da postoje jako dobre osnove i naglasio važnost saradanje dvije zemlje, te da je Mađarskoj vrlo važno sarađivati sa Crnom Gorom na ekonomskom planu.

Neđeši je kazao da će Mađarska nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori u daljem procesu evropskih integracija, i istakao da je pored političke prisutnosti veoma zastupljena u Crnoj Gori kada su u pitanju njihovi veliki investitori poput OTP, 4iG i Hungest hotels.

Na sastanku je ocijenjeno da treba unaprijediti saradnju u oblasti turizma, kao i da dodatno treba zainteresovati turiste iz Mađarske da posjete Crnu Goru.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije