Naslovnica MINA Business Promocija i više letova iz Poljske za više turista

Promocija i više letova iz Poljske za više turista

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalna turistička organizacija (NTO) predstaviće ponudu destinacije na jednom od najvažnijih međunarodnih događaja u sektoru turizma u Poljskoj, sajmu TT Warsaw 2019, koji počinje danas.

Crna Gora se, imajući u vidu trend da poljski turisti sve više putuju tokom zimske sezone, posjetiocima sajma predstavlja objedinjenom ponudom, kako za odmor na plažama, outdoor aktivnosti i aktivni turizam tokom ljetnje sezone, tako i za zimski odmor na crnogorskim planinama i uživanje u skijaškim sportovima.

Iz NTO-a je saopšteno da tržište Poljske spada u red prioritetnih emitivnih tržišta za Crnu Goru sa kojeg se bilježi kontinuirani rast turističkog prometa u prethodnom periodu.

Prema preliminarnim podacima Monstata, do kraja septembra je evidentiran rast broja poljskih turista od oko 11 odsto, odnosno rast ostvarenih noćenja od oko 14 odsto u odnosu na uporedni prošlogodišnji period.

„Dobroj posjeti sa tog tržišta u značajnoj mjeri doprinosi sve bolja aviopovezanost. Tako će od naredne sezone Crna Gora, kako je najavljeno, biti povezana direktnim avio linijama sa pet poljskih gradova, zahvaljujući cjelogodišnjoj liniji LOT Polish Airlines-a i sezonskim linijama niskotarifnih aviokompanija WizzAir-a i Ryaniar-a iz poljskih gradova”, navodi se u saopštenju.

Pored Varšave, Vroclava i Katovica, u narednoj sezoni najavljeno je uvođenje i dvije nove linije Ryanair-a iz Podgorice ka Krakovu i Poznanju.

Nastup na sajmu u Varšavi, koji traje do subote, obilježili su organizovani sastanci sa poljskom turističkom privredom i propraćenost poljskih medija koji su u susret sajmu promovisali Crnu Goru, kao što su All Inclusive, Was za Turystyka, Newsa, Lifestyle i Fly4free.

Crnogorski štand posjetio je ambasador Crne Gore u Poljskoj, Budimir Šegrt sa saradnicima. Tokom drugog dana sajma planirana je organizacija Crnogorske večeri za poljske turoperatore i medije.

Imajući u vidu unaprijeđenu aviodostupnost kao i interesovanje poljskih turoperatora, za destinaciju i realizovane i planirane promotivne aktivnosti NTO, očekuje se da će se trend rasta turista sa ovog tržišta nastaviti i u narednoj godini.

Crnu Goru kao turističku destinaciju i njen turistički proizvod pored NTO, posjetiocima sajma predstavljaju Hotelska grupa (HG) Budvanska rivijera, Montenegro Stars Hotel Group, lokalne turističke organizacije Ulcinja, Bara, Budve, Kotora, Tivta i Podgorice i turističke agencije Montenegro Tourist Service i Explorer.

Najčitanije

Isplaćene subvencije od 332 hiljade EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja isplatilo je ukupno 332 hiljade EUR...