NaslovnicaMINA BusinessProjekat Placement omogućiće otvaranje novih radnih mjesta

Projekat Placement omogućiće otvaranje novih radnih mjesta

Cetinje, (MINA-BUSINESS) – Projekat Placement, koji Prijestonica Cetinje realizuje iz sredstava Evropske unije (EU), trebalo bi da obezbijedi bolji kvalitet mjera za zapošljavanje i otvaranje novih radnih mjesta u tom gradu.

„Budžet projekta, koji bi trebalo da omogući zapošljavanja, umrežavanje i obuke lokalnoj poljoprivredno-prehrambenoj zajednici i entitetima u Crnoj Gori, iznosi 399,99 hiljada EUR. Od tog iznosa 95 odsto biće kontribucija EU, odnosno 380 hiljada EUR biće bespovratna pomoć EU Prijestonici Cetinje“, navodi se u saopštenju Prijestonice.

Kako su naveli, gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Kašćelan razgovarao je danas sa članovima projektnog tima projekta Placement.

Projektni tim projekta, osim Prijestonice, čine podgorički Socio-ekonomski centar Crne Gore i beogradski Institut za Zapadni Balkan (WEBIN).

Obje organizacije imaju gotovo decenijsko iskustvo u primjeni projekata iz sredstava EU.

Pridruženi entitet projekta je Klaster proizvođača pršute Crnogorski pršut.

„Ciljevi projekta su da se olakša radna aktivacija nezaposlenih građana, posebno onih koji pripadaju ranjivim grupama, kroz informacione sesije, obuke i zapošljavanje, kao i da se osnaže kapaciteti poslodavaca i preduzetnika iz privatnog sektora sa Cetinja da kreiraju i omoguće obuku na radnom mjestu i otvore nova radna mjesta“, navodi se u saopštenju.

Projektom je planirana finansijska podrška kompanijama iz poljoprivredno-prehrambenog sektora, poljoprivrednim domaćinstva i ostalim preduzetnicima.

Direktna podrška iznosiće gotovo 50 odsto vrijednosti ukupnog projekta, odnosno skoro 200 hiljada EUR. Tim novcem Prijestonica Cetinje, u saradnji sa EU, subvencionisaće otvaranje novih radnih mjesta i poboljšanje postojećih kroz sertifikovane treninge i obuke.

„Cilj je da se kompanijama omogući rast i razvoj kako u kvalitativnom, tako i u kvantitativnom smislu, dobijanjem kvalifikovane radne snage, ali i da se određenom broju teško zapošljivih osoba omogući aktivno učešće u treninzima i obuci i moguće zaposlenje nakon toga“, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Set na turniru u Bugojnu

Podgorica, (MINA) - Klub sjedeće odbojke Set iz Pljevalja nastupiće sjutra na tradicionalnom međunarodnom...