fbpx
NaslovnicaMINA BusinessProces digitalne transformacije mora početi od vrha Vlade

Proces digitalne transformacije mora početi od vrha Vlade

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Digitalna transformacija je izuzetno značajna za razvoj zemlje i mora početi od vrha Vlade, ocijenjeno je na online sastanku ministarke javne uprave, digitalnog društva i medija Tamare Srzentić i potpredsjednice Evropske komisije (EK), Margrethe Vestager.

Na sastanku je konstatovano da je prilikom kreiranja elektronskih servisa potrebno voditi računa o unapređenju procesa unutar javne uprave, prenosi PR Centar.

Srzentić je kazala da je digitalna transformacija visoko u prioritetima Vlade.

Ona je predstavila planirane projekte u narednom periodu.

“Moja vizija podrazumijeva bolju saradnju svih zainteresovanih strana, nevladinog sektora, privrede i javne uprave”, poručila je Srzentić.

Ona je ocijenila značajnom saradnju privatnog sektora sa javnom upravom i nabrojala niz inicijativa koje slijede, kao što je osnivanje Digitalne Akademije, Montenegro Digital platforme, Entrepreneurs in Residence programa, ali i kreiranje strateškog okvira za digitalne nomade, digitalnu transformaciju i sajber bezbjednost.

Srzentić je istakla značaj Digitalnog samita ekonomija Zapadnog Balkana, koji počinje u ponedjeljak u Podgorici, za cjelokupni region, posebno u dijelu daljeg usaglašavanja digitalne agende sa Evropskom unijom (EU).

Vestager je saopštila da je digitalna transformacija izuzetno značajna za razvoj zemlje, što se posebno dokazalo tokom pandemije koronavirusa.

“Iskustva pojedinih zemalja članica EU govore da je prilikom kreiranja elektronskih servisa potrebno voditi računa o unapređenju procesa unutar javne uprave. S tim u vezi, želim da pohvalim napore koje Ministarstvo ulaže u prepoznavanje i rješavanju ovih izazova”, kazala je Vestager.

Sagovornice su konstatovale da proces digitalne transformacije mora početi od vrha Vlade, te da je podrška premijera u ovim naporima od izuzetnog značaja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Pejović i Dabović na SP u krosu

Podgorica, (MINA) - Beograd će u subotu biti domaćin 45. Svjetskog prvenstva u krosu,...