Naslovnica MINA Business Poziv mladima koji žele da postanu budući preduzetnici

Poziv mladima koji žele da postanu budući preduzetnici

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Centar za ekonomski prosperitet i slobodu (CEPS) u partnerstvu sa hercegnovskim Sekretarijatom za kulturu i obrazovanje pozvao je mlade koji žele da postanu kreatori promjena i budući preduzetnici da se prijave za Social Impact Award program.

Iz CEPS-a je saopšteno da će mladi društveni preduzetnici i ove godine moći da prijave svoje ideje, a najbolji timovi dobiće mentorsku podršku, početni kapital od 1,5 hiljade EUR i putovanje na međunarodni samit koji se ove godine održava u Pragu.

„Za program se mogu prijaviti studenti i srednjoškolci, kao i svi pojedinci ili timovi sačinjeni od članova koji imaju od 16 do 30 godina. Prijavljivanje projekata će biti moguće do 15. maja, na platformi https://montenegro.socialimpactaward.net/“, navodi se u saopštenju iz Kabineta predsjednika hercegnovske Opštine.

Prijave za obuke na temu kreiranja ideja sa društvenim uticajem, struktuiranja ideja, kreiranja uticaja, poslovnog modeliranja i poslovnog planiranja za opštinu Herceg Novi do 13. marta.

Social Impact Award (SIA) najveći je međunarodni projekat na temu društvenog biznisa, posvećen mladima, koji je 2009. godine pokrenuo Impact Hub Vienna, u partnerstvu sa Erste Fondacijom i Vienna University of Economics and Business.

„Fokus programa je na mladima od 16 do 30 godina starosti koji su voljni da doprinesu radu na društvenoj promjeni i budu dio razvoja društvenog preduzetništva u zemlji i svijetu. Program se danas sprovodi u više od 15 zemalja Evrope, Azije i Afrike te obuhvata više od osam hiljada mladih godišnje“, navodi se u saopštenju.

Social Impact Award program u Crnoj Gori realizuje CEPS u partnerstvu sa Ministarstvom ekonomije, Erste bankom i Evropskim fondom za jugoistočnu Evropu (EFSE), uz pokroviteljstvo Investiciono-razvojnog fonda i Fonda za aktivno građanstvo (FAKT).

„Misija projekta je promocija društvenog preduzetništva među mladima. Suština takvog biznisa je poslovanje koje donosi zaradu i istovremeno rješava neki od društvenih problema, bilo da je riječ o zapošljavanju ugroženih društvenih grupa ili rješavanju problema lokalnih zajednica“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije