fbpx
Naslovnica MINA Business IRF i Glavni grad posvećeni snaženju saradnje

IRF i Glavni grad posvećeni snaženju saradnje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Investiciono-razvojni fond (IRF) je do sada podržao 1,3 hiljade preduzeća sa teritorije Podgorice sa 283 miliona EUR, saopštilo je rukovodstvo te institucije i najavilo posvećenost snaženju saradnje sa Glavnim gradom.

Delegacija IRF-a, na čelu sa predsjednikom Odbora direktora IRF-a, Velizarom Kaluđerovićem i izvršnom direktoricom, Irenom Radović, boravila je danas u radnoj posjeti Glavnom gradu Podgorica, gdje je sa gradonačelnikom Ivanom Vukovićem i njegovim saradnicima razgovarano o tekućim i planiranim aktivnostima Glavnog grada i privrednih subjekata u vlasništvu Glavnog grada iz domena infrastrukturnih projekata, vodosnadbijevanja, zaštite životne sredine i održivog razvoja.

Iz IRF-a je saopšteno da je razgovarano o aktuelnim programima kreditne podrške namijenjenim mikro, malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima, uz poseban akcenat na potencijal finansiranja infrastrukturnih i zelenih projekata.

Vuković je predstavio ambicioznu agendu za naredni period, aktivnosti u pravcu daljeg smanjenja gubitaka na vodovodnoj mreži uz akcenat na izuzetan učinak Glavnog grada kada je u pitanju povlačenje sredstava iz pretpristupnih fondova EU.

On je kazao da je snažno zainteresovan da IRF povoljnim kreditiranjem podrži dio razvojnih projekata Glavnog grada, s fokusom na unapeđenje infrastrukture, snaženje cirkularne ekonomije, dekarbonizaciju i smanjenje zagađenja.

„Sve u cilju boljeg i kvalitetnijeg života građana Glavnog grada i unaprjeđenja kvaliteta javnih usluga na lokalnom nivou“, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je razgovarano i o dosadašnjem finansiranju infrastrukturnih projekata od IRF-a čiji su nosioci bila preduzeća čiji je osnivač Glavni grad, kao i podršci održavanju likvidnosti ovih preduzeća.

„Zajednički je konstatovana posvećenost snaženju saradnje u predstojećem periodu“, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

U Crnoj Gori najveća 14-dnevna incidencija novih slučajeva na 100k stanovnika

Podgorica, (MINA) – U regionu je najveća četrnaestodnevna incidencija novih slučajeva infekcije koronavirusom na...