fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCFSSI da vrati 144,5 hiljada EUR Montenegro Airlinesu

CFSSI da vrati 144,5 hiljada EUR Montenegro Airlinesu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crnogorski fond za solidarnu stambenu izgradnju (CFSSI) moraće da vrati Montenegro Airlinesu (MA) 144,5 hiljada EUR, koje je aviokompanija ulagala u fond tokom osam godina, odlučila je sutkinja Borjanke Zogović.

To je samo dio iznosa koji je MA uplaćivao od 2004. do 2012. godine, imajući u vidu da je sud utvrdio da je potraživanje od 66,7 hiljada EUR uplaćeno u prve četiri godine, zastarjelo, piše Pobjeda.

Zogović je odbila i dio tužbenog zahtjeva MA kojim je traženo da im CFSSI za kamate plati 168,5 hiljada EUR, jer nijesu potpisali ugovor sa fondom kojim bi se precizno definisala prava i obaveze, navodi se u obrazloženju presude.

MA je zbog rješavanja stambenog pitanja svojih zaposlenih uplatio 211,3 hiljade EUR, ali kako pregovori oko lokacija i cijene otkupa stanova nijesu urodili plodom, prije četiri godine je tražio uloženi novac nazad.

CFSSI taj novac nije mogao da vrati, navodeći da su sva sredstva uložena u izgradnju zgrada po Crnoj Gori.

Tokom postupka su saslušani zaposleni u MA, Vladimir Seratlić i Biljana Medojević koji su bili saglasi u stavu da su od starta dobijali neprihvatljive ponude, te da su cijene stanova bile tržišne, a ne trošovne.

Oni su kazali da su im nudili pet stanova u zgradi na Tuškom putu na sjevernoj stran, od kojih su dva bila u prizemlju, uz obavezu doplate dodatnih osam hiljada EUR.

Seratlić i Medojević su naveli i da su bili uslovljeni otkupom pomoćnih objekata pa su odustali od ponude, jer stnovi nijesu odgovarali njihovim potrebama, ni visini uloženih sredstava.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...