fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPrilika za kompanije da se predstave na tri sajma

Prilika za kompanije da se predstave na tri sajma

Budva, (MINA-BUSINESS) – Sajmovi hrane i namještaja, kao i 30. jubilarni međunarodni sajam turizma – Metubes, održaće se od 30. marta do 2. aprila.

Sajmove organzuje Jadranski sajam.

“Period održavanja je planiran u skladu sa najboljim interesom industrija koje su teme ovih sajmova i najvećim šansama za mjerljiv uspjeh izlagača. Pozivamo vas da budete učesnik ovih sajmova”, navodi se u pozivnom pismu objavljenom na sajtu Jadranskog sajma.

Oni su kazali da su sajmovi hrane, namještaja, opreme za domaćinstva poslovne prostore i unutrašnju dekoraciju, kao i međunarodni sajam turizma, opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo, pravo mjesto da kompanije odgovore novim potrebama i željama kupaca i turista u Crnoj Gori i regionu i predstave ponudu i mogućnosti.

“Globalna ekonomija ‘uči’ da živi i da raste i u okolnostima aktivne pandemije. Potražnja na globalnom nivou je premašila očekivanja i prognoze do mjere da je izazvala zastoje u proizvodnim i logističkim lancima. Nakon gotovo potpunog prekida trgovine usljed pandemije koronavirusa, ulazimo u novu eru, novi početak. Glavni zadatak na početku je što prije i kvalitetnije zadovoljiti ogromnu potražnju, a turistima željnih putovanja obezbjediti siguran i ugodan odmor”, navodi se u saopštenju.

Iz Jadranskog sajma su kazali da će prema analizi Economist Intelligence, usljed postojećih okolnosti koje diktira pandemija, turistička putovanja u ovoj godini ostati na „nivou sasvim drugačijeg iskustva”.

“Značajniji rast se može očekivati unutar domaćih i regionalnih tržišta. Crna Gora je i u prošloj godini ostvarila značajne rezultate u turizmu. Od ove godne očekujemo još i više”, rekli su iz Jadranskog sajma.

Forbes predviđa da će strategija distribucije „direktno do potrošača” prevazići sve ostale kanale distribucije u prodaji hrane u ovoj godini.

Takođe, MarketWatch predviđa da će do 2027. godini tržište proizvodnje i prodaje namještaja značajno rasti iz godine u godinu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije