fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPrijave za Startup Activator do 20. septembra

Prijave za Startup Activator do 20. septembra

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Zainteresovani za učešće u programu Startup Activator, koji je namijenjen startupovima u najranijoj fazi razvoja, mogu se prijaviti do 20. septembra na sajtu startupactivator.me.

PR i marketing menadzer M:tel digitalne fabrike, Bojana Maraš, kazala je da svi startapovci iz Crne Gore, sa idejama koje mogu biti pretočene u konkretan biznis, imaju priliku da kroz program, koji traje do devet mjeseci, potpuno besplatno nauče sve što treba da znaju kreatori startupa i kako da uspješno plivaju preduzetničkim vodama.

Ona je podsjetila da se program, koji je pokrenula M:tel digitalna fabrika sa partnerima Digitalizuj.me i DigitalBee, realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva ekonomskog razvoja.

Maraš je kazala da deset dana od zatvaranja konkursa, nakon što bude završena selekcija timova, o čemu će odlučivati tročlani žiri, kreće višemjesečni program mentorstva, radionica, predavanja, učenja i umrežavanja. Učešće u programu je besplatno, a predviđeno je da deset izabranih timova dobije šansu da bude dio programa.

Maraš je objasnila da će šest od deset timova proći u drugi krug, odnosno doći će do ciklusa validacije, u kojem će pored mentora i radionica, na raspolaganju imati i fond za validaciju ideje u iznosu od 2,5 hiljada EUR i bogate nagrade od kompanije M:tel.

Ona je dodala da će M:tel svim učesnicima omogućiti korišćenje cloud servisa kao i coworking prostora potpuno besplatno.

Startup Activator predstavlja intenzivni višemjesečni predakceleracijski program sastavljen iz dva ciklusa – ideacije i validacije. Ciklus ideacije je orijentisan na razvoj poslovnog modela, koncipiranje minimalno funkcionalnog proizvoda i istraživanje tržišta, dok se ciklus validacije fokusira na razvoj minimalno funkcionalnog proizvoda i testiranje ideje na tržištu.

Na kraju ciklusa ideacije učesnici prezentuju ideje u cilju obezbjeđenja učešća u drugom ciklusu – validacije.

Ciklus validacije se, kako je objašnjeno, sastoji iz tri dijela – mentorstva, organizovanja radionica i na kraju, Demo dana. Predavači i mentori sa iskustvom će biti na raspolaganju za individualne mentorske sesije i online konsultacije, kao i za povezivanje startapovaca sa ekspertima neophodnim u svim fazama i oblastima razvoja poslovanja.

“Takođe, uz praktičan rad organizovaće se i radionice kako bi timovi stekli potrebna znanja iz domena prodaje i marketinga, što će im poslužiti u procesu validacije ideje, kao i radionica koja će obrađivati temu investiranja u startapove”, rekla je Maraš.

Ona je dodala i da svi kreatori startupa iz Crne Gore detaljne informacije o programu mogu dobiti svakog radnog dana i subotom u M:tel digitalnoj fabrici.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...