fbpx
NaslovnicaGlavna vijestPredstavnici Uniproma naredne sedmice sa Bojanićem

Predstavnici Uniproma naredne sedmice sa Bojanićem

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministar kapitalinih investicija, Mladen Bojanić, sastaće se najvjerovatnije naredne sedmice sa predstavnicima Kombinata aluminijuma (KAP), tačnije firmom Uniprom, koja gazduje podgoričkom fabrikom, potvrđeno je Danu iz tog resora.

Iz Ministarstva su listu kazali da je Bojanić početkom ove sedmice održao sastanak sa članovima borda direktora Elektroprvrede (EPCG), na kome je bilo riječi i o odnosima KAP-a i te elektroenergetske kompanije i na kojem su sa ministrom razgovarali o mogućim modalitetima rješavanja međusobnih problema.

Bojanić je o detaljima razgovora upoznao Vladu u srijedu.

“Vjerujemo da ove dvije kompanije, jedna u većinskom i druga u privatnom vlasništvu, u direktnim razgovorima treba da nađu obostrano prihvatljivo rješenje, a Ministarstvo kapitalnih investicija, odnosno Vlada, spremna je da, imajući u vidu ogroman značaj ove dvije kompanije na ukupnu ekonomsku i energetsku stabilnost Crne Gore, pomogne u pronalaženju takvog rješenja”, naveli su iz Ministarstva.

U međuvremenu, izvršni direktor EPCG, Nikola Rovčanin je, kako je potvrđeno Danu iz te kompanije, poslao dopis Unipromu u kojem je naveo da je njihova ponuda i dalje aktivna i pozvao ih da na nivou pregovaračkih timova dvije kompanije, organizuju sastanak kako bi u neposrednom dogovoru pokušali da se dogovore o cijeni enektrične energije ze KAP.

EPCG je navela da KAP-u može ponuditi cijenu od 120 EUR po megavat satu (MWh), dok Uniprom traži nastavak ugovora po cijeni od 45 EUR po MWh.

Unipromu je u dopisu navedeno da će svim direktnim potrošačima biti ponuđena ta cijena struje i Željezari i Željezničkoj infrastrukturi, a ne samo KAP-u, s tim što će s njima biti potpisani snabdjevački ugovori.

“Ugovorne obaveze iz postojećeg ugovora savjesno smo ispunjavali, iako smo zbog toga trpjeli i trpimo enormnu štetu, dok je s druge strane, tržišna cijena aluminijuma bilježila značajan rast, pa ste zahvaljujući ovoj cjenovnoj diskrepanciji za sve ovo vrijeme bili u prilici da ostvarite značajan profit”, naveo je Rovčanin u dopisu i istakao da očekuje da će u konačnom doći do dogovora o cijeni struje.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije