fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPovećanje izvoza vina Plantaža na tržištu Poljske

Povećanje izvoza vina Plantaža na tržištu Poljske

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vina Plantaža ulistana su u najznačajnije poljske trgovinske lance, a crnogorska kompanija mogla bi u narednom peirodu višestruko povećati izvoz na tom tržištu.

Izvršni direktor Plantaža, Miroslav Vuković, ove sedmice sa saradnicima iz sektora prodaje boravi u Poljskoj, gdje će imati intezivne pregovore sa poslovnim partnerima o potpisivanju komercijalnih ugovora, koji će višestruko povećati izvoz vina crnogorske kompanije na poljskom tržištu u narednom periodu.

„Strateškim sagledavanjem ovog tržišta i aktivnostima sektora prodaja, odnedavno su vina Plantaža ulistana u najznačajnije poljske trgovinske lance – Le clerc, Intermarche, Piotor i Pawel i Rosmann“, navodi se u saopštenju kompanije.

Tokom posjete Varšavi, osim pregovora sa trgovinskim lancima, predstvanici Plantaža će imati niz sastanka i razgovora o jačanju saradnje i sa predstavnicima HORECA sektora.

„Vinima Plantaža obezbijeđena je liderska pozicija i dominanta zastupljenost u lancu luksuznih nacionalnih restorana Munja. Lanac restorana Munja u vlasništvu je porodice Veska, Danila i Peka Đurovića, koji su porijeklom iz Crne Gore“, rekao je Vuković.

Prodaja vina Plantaža, kako je saopšteno iz kompanije, za prvih osam mjeseci ove godine bilježi rast na domaćem i stranom tržištu.

U skladu s tim, Plantaže nastavljaju trend rasta prodaje i u Poljskoj.

Vuković je naveo da će ova posjeta osnažiti osnovu za uspostavljanje i razvoj dugoročnih kvalitetnih odnosa sa kupcima koji će, u značajnoj mjeri, rezultirati povećanjem izvoza vina Plantaža na tržištu Poljske.

„Pažljivo analiziramo svako tržište i uvjereni smo da ćemo inteziviranjem saradnje i planiranim aktivnostima u narednom periodu nastaviti sa pozitivnim trendom rasta prodaje i ojačati poziciju vina Plantaža na svim tržištima”, zaključio je Vuković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

djeca, potpisivanje Deklaracije o djeci, mladima i klimatskim akcijama

Danas potpisivanje Deklaracije o djeci, mladima i klimatskim akcijama

Podgorica, (MINA) – Potpredsjednik Vlade Dragoslav Šćekić potpisaće danas Deklaraciju o djeci, mladima i...