fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijePodstiču nova zapošljavanja otvaranjem hotela Zeta

Podstiču nova zapošljavanja otvaranjem hotela Zeta

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predsjednica Opštine Danilovgrad Zorica Kovačević, saopštila je da je za ponos svima to što će u kriznoj, korona godini 25 Danilovgrađana naći svoje radno mjesto u hotelu Zeta.

“Istovremeno tako se, što je još i važnije, stvara mogućnost unapređenja kvaliteta života za čak 25 porodica u jednoj maloj opštini”, kazala je Kovačević Dnevnim novinama.

Kako je navela, to možda jesu brojčano mali, ali za Danilovgrađane i lokalnu upravu značajni iskoraci.

“Hrabrost i čisti profesionalizam stvorili su novi hotel Zeta. Sa ponosom mogu istaći da će četiri zvjezdice stajati na ulazu u hotel, što najbolje govori o njegovom sadržaju i standardima”, kazala je Kovačević.

Ona je navela da ne sumnja da Danilovgarad dobija novo lice.

“U najkraćem, očekujemo porast broja dolazaka i noćenja domaćih i stranih turista kojima će hotel Zeta ponuditi jedan novi, savremeni i ne samo smještajni sadržaj. To će, sigurna sam, biti podsticaj za razvoj komplementarnih djelatnosti, a time posredno i otvaranje drugih radnih mjesta u našem gradu”, rekla je Kovačević.

Adaptacija hotela povjerena je kompaniji Savana Sambic, koja je u većinskom vlasništvu grupacije Savana, čiji je vlasnik uspješni biznismen i humanista Veselin Mijač.

Otvaranje hotela je, prema ranijim najavama, planirano uoči Dana Opštine koji će biti obilježen 9. decembra.

“Za uspješnu realizaciju svakog projekta, nesumnjivo, najvažniju ulogu ima čovjek. Čovjek zahvaljujući kome danas Danilovgrad ima ponovo hotel Zetu u autentičnom izdanju je gospodin Veselin Mijač, vlasnik kompanije Savana. Gospodin Mijač je imao, mogu slobodno reći, hrabrosti i smjelosti da upravo u godini koja je donijela brojne i neočekivane izazove u privatnom i profesionalnom životu svih nas izazvane epidemijom korona virusa, dosljedno ostane iza prezuzetih poslovnih obaveza i uspješno finalizuje jedan ovako važan projekat kao što je rekonstrukcija hotela Zeta koji za sve Danilovgrađane ima poseban sentiment”, rekla je Kovačević.

Ona je kazala da su poslovni renome Mijača i kompanije na čijem je čelu, višedecenijsko iskustvo, potvrđeni čisti profesionalizam, znanje, evropski standardi poslovanja kao i ljudske vrline i vrijednosti bili razlog njenog bezuslovnog vjerovanja da će se ovaj projekat finalizovati i da će hotel Zeta opet otvoriti vrata i dočekati svoje Danilovgrađane, prijatelje i turiste.

Kovačević je, govoreći o očekiva njima od otvaranja hotela, rekla da je nastojanje gradske vlasti da Danilovgrad bude poželjna turistička destinacija koja će imati dovoljan broj smještajnih kapaciteta, kako bi upravo turistički potencijal dobio svoj puni izraz.

“Upravo hotel Zeta će biti epicentar turističko – ugostiteljskih, kulturnih i socijalnih aktivnosti grada i dodatne prostorno-urbane emancipacije grada. Sa ponosom mogu istaći da će četiri zvjezdice stajati na ulazu u hotel, što najbolje govori o njegovom sadržaju i standardima”, rekla je Kovačević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije