fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPočelo prijavljivanje za besplatne obuke za kreiranje video igara

Počelo prijavljivanje za besplatne obuke za kreiranje video igara

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Amplitudo Akademija je, u partnerstvu sa Ministarstvom kulture, pokrenula nove, besplatne obuke za razvoj i dizajn video igara, na koje se svi zainteresovani mogu prijaviti do 5. juna.

Svi zainteresovani CV i portfolio mogu do tog roka poslati na mejl [email protected].

„Program počinje 15. juna i traje šest mjeseci, tokom kojih će polaznici imati priliku da savladaju kompletan proces kreiranja igara“, navodi se u saopštenju kompanije Amplitudo.

Nakon rada sa mentorima najbolji će dobiti priliku da se zaposle i postanu dio tima koji će, u saradnji sa iskusnim programerima, napraviti prvu video igru Amplitudo Akademije.

Iz Amplituda su kazali da je kreativna gejming industrija profesija koja je već osvojila svijet, a sada zaživljava i u Crnoj Gori.

„Cilj nam je da na ovaj način otpočnemo proces kojim ćemo Crnu Goru ucrtati na globalnu mapu industrije koja je u svijetu, po rastu davno nadmašila i muzičku i filmsku“, navodi se u saopštenju.

U prošloj godini globalno tržište igara dostiglo je vrijednost od oko 152 milijarde USD, što je povećanje od 9,6 odsto u odnosu na 2018.

„Vjeruje se da da će do 2025. godine dostići i više od 300 milijardi USD“, dodaje se u saopštenju.

Obuke Amplitudo Akademije realizuju se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, u okviru programa Kreativna Crna Gora, kojim se podstiče razvoj sektora kreativnih industrija kao ključnom u formiranju savremene kreativne zajednice koja djeluje u domenu inovativnog stvaralaštva.

Najčitanije