19 C
Podgorica
September 27, 2020.
Naslovnica MINA Business Pad broja gostiju u Tivtu 78 odsto

Pad broja gostiju u Tivtu 78 odsto

Tivat, (MINA-BUSINESS) – U Tivtu je u prvih sedam mjeseci boravilo 18,9 hiljada turista, što je 22 odsto od ukupnog prometa ostvarenog u istom prošlogodišnjem periodu kada je na tivatskoj rivijeri odmaralo 87,74 hiljade gostiju, pokazuju podaci Sekretarijata za turizam i preduzetništvo.

U tom periodu realizovano je 147,69 hiljada noćenja, odnosno 75 odsto manje nego u istom periodu prošle godine, kada je realizovano 601,33 hiljade noćenja, prenosi Radio Tivat.

Podaci su pokazali da je na tivatskoj rivijeri u junu evidentirano 1,76 hiljada turista, 92 odsto manje nego u istom prošlogodišnjem mjesecu kada je zabilježena posjeta od 19,69 hiljada gostiju.

„U tom periodu zabilježen je i pad noćenja od 90 odsto, odnosno realizovano je tek 13,96 hiljada noćenja, u odnosu na prošlogodišnji jun kada je bilo njih 135,76 hiljada“, navodi se u saopštenju.

U Tivtu je u julu odmaralo 3,32 hiljade turista, odnosno 11 odsto od ukupnog prometa u istom mjesecu prošle godine, u kojem je zabilježena posjeta od 30,4 hiljade.

Gosti su u julu ostvarili 29,33 hiljade noćenja ili 89 odsto manje nego istog mjeseca prošle godine, kada ih je bilo 267,14 hiljada.

Rast broja turista nastavljen je i prošlog mjeseca kada je u Tivtu zabilježen osjetan skok dolazaka, što je rezultat otvaranja granica prema ključnim emitivnim tržištima. Zabilježen je rast prometa u hotelima i u privatnom smještaju.

U Tivtu su najbrojniji gosti iz regiona, Bosne i Hercegovine (BiH) i Srbije, kao i sa tržišta sa kojih su uspostavljeni direktni letovi prema Tivtu, a to su Ukrajina i Bjelorusija.

Kada su turistički pokazatelji u pitanju, ove godine su se očekivali još bolji rezultati nego prošle koja je bilo rekordna. To potvrđuju i prva dva mjeseca kad je u Tivtu boravilo 9,62 hiljade gostiju, značajno više nego u istom periodu prošle godine kada je evidentirano 6,6 hiljada dolazaka.

Najčitanije

Cijena eurosupera 95 neznatno viša od prosjeka u regionu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Cijena eurosupera 95 u Crnoj Gori neznatno je viša od prosjeka...