fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOtvoren poljoprivredni sajam u Tuzima

Otvoren poljoprivredni sajam u Tuzima

Tuzi, (MINA-BUSINESS) – U Opštini Tuzi danas je na gradskom trgu otvoren prvi poljoprivredni sajam – Agroprodukt 2021.

Otvaranju sajma prisustvovali su ministar poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović i generalni direktor Direktorata za poljoprivredu Miroslav Cimbaljević.

Stijović je kazao da vjeruje da će lokalni karakter sajma u budućem periodu prerasti u državni, a potom i regionalni, i iz godine u godinu postati tradicija koja će okupljati sve veći broj izlagača.

Stijović je, kako je saopšteno iz Ministarstva, najavio kontinuiranu podršku tog Vladinog resora za razvoj poljoprivrednog sektora u Opštini Tuzi.

“Sinergetski efekat uspješne saradnje Ministarstva i Opštine Tuzi, kao i ostvarena saradnja sa otkupljivačima i distributerima, dala je sigurnost poljoprivrednim proizvođačima i mogućnost da svoje proizvode plasiraju na tržište i ostvare profit”, rekao je Stijović.

On je dodao da je izuzetan rod i odličan kvalitet krompira u ovoj godini pokazao investitorima opravdanost razmatranja ulaganja u pokretanje fabrike čipsa, čime će se omogućiti zapošljavanje i otvaranje novih radnih mjesta u realnom sektoru.

Prema riječima Stijovića, Opština Tuzi je prepoznata po razvijenoj poljoprivredi sa velikim potencijalima koji se iz godine u godinu iskorišćavaju na sve većem nivou.

On je ocijenio da je pored prodajnog i edukativnog karaktera ovaj sajam simbol rada, proizvodnje, originalnosti i kulture na našim prostorima.

Predsjednik Opštine Tuzi, Nik Đeljošaj, istakao je važnost realizacije tog sajma za promociju poljoprivrednih proizvoda u Opštini Tuzi.

“Poljoprivredni sajam je naš dodatni institucionalni angažman i neophodan je za promociju svih proizvoda, gdje ljudi imaju priliku izbliza okusiti proizvode koje nude naši lokalni proizvođači”, rekao je Đeljošaj.

Na dvodnevnom sajmu preko 20 izlagača će predstaviti domaće proizvode koji su ključni faktor za razvoj lokalne privrede.

Nakon otvaranja sajma, Đeljošaj i Stijović su, zajedno sa sekretarkom Sekretarijata za poljoprivredu Opštine Tuzi, Ismetom Đokom, obišli štandove, gdje su se upoznali sa proizvođačima i njihovim proizvodima.

Sajam će biti otvoren danas i sjutra od devet sati i 30 minuta do 12 sati, kao i od 17 sati do 22 sata.

Tokom trajanja sajma predviđena su predavanja različitih stručnjaka iz oblasti poljoprivrede.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije