fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOrganizuju takmičenje za najbolju biznis ideju

Organizuju takmičenje za najbolju biznis ideju

Bar, (MINA-BUSINESS) – Opština Bar organizuje takmičenje za najbolju biznis ideju pod nazivom Ljetnja preduzetnička avantura koje će trajati do 10. avgusta.

Pravo učešća imaju mladi od 15 do 30 godina, a mogu se prijavljivati kao pojedinici ili timovi koji broje najviše do pet članova.

“Potrebno je da u video snimku trajanja do tri minuta predstave sebe i svoju ideju, navedu kako se ta ideja može realizovati, kome će ona koristiti i zašto je treba podržati”, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Opštine Bar.

Ideja treba da bude primjenjiva u lokalnoj sredini i da rješava neki društveni problem.

Iz Opštine Bar su kazali da će prilikom selekcije, biznis ideje iz oblasti inovacija, održivog razvoja i digitalnih tehnologija biti visoko vrednovane.

Najbolje biznis ideje biraće se na osnovu mišljenja stručnog žirija i rezultata online glasanja na društvenim mrežama.

Tri prvoplasirane ideje će biti nagrađene sa 500 EUR, 300 EUR, odnosno sa 100 EUR.

“Takmičenje za najbolju biznis ideju Ljetnja preduzetnička avantura predviđeno je Lokalnim akcionim planom za mlade”, naveli su predstavnici Opštine Bar.

Oni su dodali da je cilj takmičenja podsticanje preduzetničkog duha i osnaživanje mladih za prepoznavanje prilika u svom okruženju, kao i kreiranje korisnih i upotrebljivih rješenja.

Video snimci se šalju na mejl [email protected].

Učesnici takmičenja, uz video snimak, treba da dostave i svoju kratku biografiju.

Najčitanije