fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNLB i Komercijalna banka potpisale ugovor o spajanju

NLB i Komercijalna banka potpisale ugovor o spajanju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ugovor o spajanju putem pripajanja Komercijalne banke NLB banci Podgorica, potpisan je u utorak.

Ugovor su potpisali glavni izvršni direktor i član Odbora direktora NLB banke, Martin Leberle i glavni izvršni direktor Komercijalne banke, Bogdan Podlesnik.

Iz NLB-a su saopštili da je potpisivanju ugovora prethodilo usvajanju predloga tog akta sa pripadajućim odlukama na vanrednim skupštinama akcionara obje banke koje su održane u utorak.

Leberle je kazao da NLB, spajanjem sa Komercijalnom, postaje druga po veličini banka u Crnoj Gori.

„Strategija nove banke, ali i NLB grupe, ostaje nepromijenjena, a to je da kao regionalna grupacija sa sjedištem u ovom regionu i konkretno u Crnoj Gori doprinosimo poboljšanju kvaliteta života njenih građana i budemo njihov glavni izbor u donošenju ključnih finansijskih odluka kako bi bili spremni za sve što dolazi“, rekao je Leberle prilikom potpisivanja ugovora.

Iz NLB-a su podsjetili da je Centralna banka (CBCG) 2. septembra, prema Zakonu o bankama, izdala odobrenje za pripajanje Komercijalne NLB banci.

Planirani datum pravnog pripajanja je 12. novembar ove godine, dok će objedinjena banka početi sa radom 15. novembra.

Klijentima Komercijalne banke, u skladu sa zakonski definisanim rokovima, poslate su ponude za otvaranje transakcionih računa, odnosno obavještenja o promjenama brojeva transakcionih računa, izmjenama funkcionalnosti i mogućnostima korišćenja proizvoda i usluga ugovorenih u Komercijalnoj banci, a koje stupaju na snagu danom pripajanja NLB-u.

Posljednji radni dan Komercijalne banke je 11. novembar. Potom će uslijediti dani operativnog pripajanja dvije banke, od 11. do 14. novembra, a klijenti će o svemu biti blagovremeno obavještavani.

Klijenti Komercijalne banke nastaviće da koriste sve svoje servise i proizvode u NLB banci od 15. novembra.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije