NaslovnicaMINA BusinessNeće imati hrabrosti da odustanu od Evrope sad

Neće imati hrabrosti da odustanu od Evrope sad

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ova ili neka druga Vlada neće imati hrabrosti da odustanu od programa Evropa sad, ocijenio je generalni sekretar Unije slobodnih sindikata (USSCG), Srđa Keković i dodao da zbog aktuelnih političkih previranja postoji određena bojazan za njegovo sprovođenje.

On je portalu RTCG kazao da u USSCG prate ovih dana uzavrelu i nestablnu političku scenu.

“Očigledno je da u ovom trenutku imamo politička previranja koja Vladu, najblaže rečeno, čine nestabilnom. Ako znamo za onu floskulu da nestabilna politika izaziva i nestabinu ekonomsku scenu, onda to znači da postoji određena opasnost da ta promjena u Vladi može da izazove i novi kurs. Generalno, sigurno da takva opasnost negdje latentno i postoji”, naveo je Keković.

Međutim, on je kazao da je program Evropa sad, krajnji trenutak da država Crna Gora krene evropskim putem i da se životni standard građana podigne na neki pristojniji nivo.

Keković je rekao i da veliki broj mladih, ali i ostalih građana Crne Gore napušta državu u potrazi za boljom egzistencijom i dostojanstvenim uslovima rada.

“Iskreno mislim da kako god da se završi ova uzavrela politička situacija, definitivno mislim da ova ili neka druga Vlada neće imati hrabrosti da odustanu od programa Evropa sad, odnosno očekujem da će, ko god bude u Vladi dati maksimum da taj program zaživi”, kazao je Keković.

On je poručio da će definitivno zaštitnici tog programa biti svi oni koji su direktno zainteresovani za to da Evropa sad uspije.

“Ovdje govorim prije svega o građanima i građankama, jer znam da svi pomno prate šta će se zbivati sa programom Evropa sad, ali i Unija slobodnih sindikata, koja će pomno pratiti razvoj događaja i primjenu programa”, naveo je Keković.

Manji broj prijava radnika za potencijalne nepravilnosti, rezultat je, kako smatra Keković, kampanje koja je sprovedena krajem godine.

“To što su splasnule tenzije i prijavljivanja, iskreno mislim da je značajnim dijelom zbog te kampanje i činjenice da su poslodavci očigledno shvatili da će intervencija države biti neizostavna i da će biti oštra. Uskoro će početi i isplate januarskih zarada tako da ćemo vrlo brzo znati ko je ovdje u pravu”, naveo je Keković.

On je kazao da očekuje da u ovom slučaju institucije sistema polože ispit, jer, kako dodaje, program zavisi isključivo od toga da li ćemo imati odgovornost na svim nivoima i da li će institucije posao raditi profesionalno, nepristrasno i uz odgovornost na svim nivoima.

“Ja sam definitivno ubijeđen da će, ne samo program Evropa sad da uspije, već da Crna Gora zaista može vrlo brzo da postigne standard razvijenih evropskih zemalja”, zaključio je Keković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije