fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeNa Vol stritu trgovalo se oprezno

Na Vol stritu trgovalo se oprezno

Nju Jork, London, (MINA-BUSINESS) – Na Vol stritu u četvrtak se trgovalo oprezno, kao i dan prije, dok ulagači prate vijesti o koronavirusu i analiziraju kvartalne poslovne rezultate američkih kompanija.

Dow Jones oslabio je 0,09 odsto na 29.160 bodova, S&P 500 ojačao je 0,11 odsto na 3.325 poena, a Nasdaq indeks 0,2 odsto, na rekordna 9.402 boda, prenosi SEEbiz.

Od 11 najvažnijih sektora S&P 500 indeksa, u četvrtak ih je šest završilo u minusu, pri čemu je zdravstveni sektor bio najveći gubitnik, dok je najviše porastao industrijski.

Ulagači su bili oprezni, kao i dan prije, dok su pratili vijesti o širenju koronavirusa u i izvan Kine.

U Kini je od tog virusa do sada umrlo 18 ljudi, ali ulagači se nadaju da će kineske vlasti, koje su uvele niz mjera, uspjeti da spriječe dalje širenje tog virusa.

U fokusu ulagača bili su i kvartalni poslovni rezultati.

Od 74 kompanije iz sastava S&P 500 indeksa, koje su do sada objavile izvještaje, 67 odsto nadmašilo je očekivanja analitičara.

U anketi Reutersa analitičari procjenjuju da će zarade kompanija iz sastava S&P 500 indeksa u četvrtom tromjesečju prošle godine biti u prosjeku 0,7 odsto manje nego u istom periodu godinu prije.

Kako se navodi, ukoliko se ostvare te procjene, bio bi to drugi kvartal zaredom kako zarade kompanija padaju, ali ulagači se nadaju da će rezultati ipak biti bolji nego što analitičari očekuju.

Direktor u kompaniji Horizon Investment Services, Chuck Carlson, rekao je da je tržište stagniralo, što bi trebalo da znači da su poslovni rezultati prihvatljivi ulagačima i da su očekivanja porasla kako se sezona objava rezultata zahuktava.

Na evropskim berzama cijene dionica u četvrtak su pale.

Londonski FTSE indeks skliznuo je 0,85 odsto na 7.507 bodova, frankfurtski DAX oslabio je 0,94 odsto na 13.388 poena, a pariski CAC 0,65 odsto na 5.971 bod.

Najčitanije