fbpx
11.9 C
Podgorica
December 3, 2021.
Naslovnica MINA Business Mugoša: Vlada opravdava poskupljenje goriva od 30 odsto

Mugoša: Vlada opravdava poskupljenje goriva od 30 odsto

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada Hrvatske donijela je odluku da ograniči cijenu goriva, a crnogorska se godinu trudi da opravda poskupljenje od 30 odsto, saopštio je poslanik Socijaldemokrata (SD), Boris Mugoša.

“Za razliku od hrvatske Vlade, kod nas se Vlada trudi godinu da nalazi “opravdanja” kako ne može da snizi cijenu goriva koja je u njenom dosadašnjem desetomjesečnom mandatu porasla preko 30 centi po litru, odnosno od 27 odsto do 31 odsto, dok se konstituenti parlamentarne većine “prave mrtvi” sve vrijeme”, rekao je Mugoša.

On je naveo da je cijena goriva poskupila 13 puta od početka rada nove Vlade i da se cijena goriva kod nas približila istorijskom maksimumu cijena u Crnoj Gori.

Naime, cijene goriva su samo sedam do osam centi manje od istorijskog maksimuma cijena bezolovnog i dizela u Crnoj Gori, koji je bio čak 2012. godine.

Mugoša je podsjetio da je nebrojeno puta ove godine sugerisao korekciju cijena i predlagao Vladi modele korekcije kroz smanjenje akcize, manji iznos PDV-a što je na primjer uradila Vlada Hrvatske i definisanje gornje granice cijena.

“Neka Vlada Crne Gore barem posluša naše komšije”, zaključio je Mugoša.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Prepoznati potencijali Godinja i Gornje Lastve

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Svjetska turistička organizacija (UNWTO) prepoznala je potencijale Godinja i Gornje Lastve...