fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMonteput nabavio tunelska vatrogasna vozila

Monteput nabavio tunelska vatrogasna vozila

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kompanija Monteput nabavila je dva specijalna tunelska vatrogasna vozila sa najsavremenijom opremom, u toku priprema za otvaranje auto-puta Bar-Boljare, prioritetne dionice Smokovac-Mateševo.

Isporuka vozila je realizovana u ponedjeljak, shodno ugovoru zaključenom između Monteputa i preduzeća Ljetopis Automotive, po tenderu koji je raspisan 27. decembra prošle godine.

“Vozila su višenamjenska, te osim najsavremenije opreme za gašenje požara i spašavanje iz saobraćajnih udesa, posjeduju banku vazduha, koja omogućava rad vozila u zadimljenim uslovima, odnosno evakuaciju vozila i posade, kao i spašavanje putnika iz ugroženih područja”, navodi se u saopštenju Monteputa.

Primopredaja vozila je realizovana na tunelu Sozina, a prisustvovali su joj izvršni direktor Monteputa, Milan Ljiljanić i izvršni direktor Ljetopisa Automotive, Borislav Mijović.

Već postojeća služba zaštite i spašavanja od požara, koja funkcioniše u okviru Sektora za nadzor, upravljanje i održavanje tunela Sozina, proširena je formiranjem službe zaštite i spašavanja u Sektoru za nadzor, upravljanje i održavanje auto-puta.

“U toku je obuka svih pripadnika službe, koju izvode instruktori Službe zaštite i spašavanja u Podgorici. Nakon završetka ove vrste obuke, slijedi osposobljavanje vatrogasaca – spasilaca za pružanje prve medicinske pomoći, koju će izvoditi pripadnici zavoda za hitnu medicinsku pomoć, poslije čega će novoprimljeni pripadnici službe biti upućeni na specijalističku obuku u Sloveniju, gdje će pohađati obuku saobraćajnih udesa i gašenje požara u cestovnim tunelima”, navodi se u saopštenju.

Osposobljavanje pripadnika službe biće zaokruženo alpinističkom obukom, koju će obavljati licencirani instruktori Gorske službe spašavanja.

“Uz obuku i pripreme koje će se obaviti na samom auto-putu, bićemo spremni da odgovorimo svim izazovima koje očekujemo u toku eksploatacije puta”, poručili su iz Monteputa.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije