fbpx
NaslovnicaGlavna vijestMilatović: Podstičemo razvoj biznisa na sjeveru

Milatović: Podstičemo razvoj biznisa na sjeveru

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada radi sve kako bi kreirala povoljan poslovni ambijent i adekvatnu investicionu klimu, kao i podstakla razvoj biznisa i otvaranje novih radnih mjesta na sjeveru Crne Gore, naveo je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomskog razvoja, Milatović se sastao danas sa privrednicima Bijelog Polja, kao i sa mladim preduzetnicima i predstavnicima nevladine organizacije MMNE.

„Bijelo Polje ima dosta uspješnih privrednika, koji zapošljavaju veliki broj ljudi sa sjevera i žele da se unapređuju i razvijaju, uprkos činjenici da je sjever godinama bio zapostavljen”, naveo je Milatović.

On je poručio da Vlada radi na stvaranju uslova koji će obezbijediti podizanje konkurentnosti crnogorske privrede.

Kako su rekli iz Ministarstva, on je dodao da će se, osnivanjem Kreditno-garantnog fonda, dati novi podsticaj privredi kroz pristup povoljnim finansijskim sredstvima.

“Naš prioritet je da razvijamo sjever, kako bi uskoro postao bolje mjesto za život i rad”, istakao je Milatović.

On je naveo da je fokus Vlade na mladima, njihovom obrazovanju i zadržavanju u Crnoj Gori, koja će im pružiti uslove za dostojanstven život i rad.

“Podržaćemo svaku dobru i zdravu ideju, pogotovo kada dolazi od mladih, obrazovanih ljudi“, rekao je Milatović.

On se osvrnuo na reformski plan “Evropa sad” i naglasio da je to samo početak mjera koje će Vlada sprovesti u cilju podizanja životnog standarda građana, sa posebnim naglaskom na mlade.

“U godini socijalne pravde, minimalna zarada je povećana na 250 EUR, a naredne godine planiramo povećanje na 450 EUR, sve u cilju dodatnog rasta privrede i dostojanstvenih zarada radnika“, rekao je Milatović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije