fbpx
NaslovnicaMINA BusinessManji promet u uslugama u prvom kvartalu

Manji promet u uslugama u prvom kvartalu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Indeks prometa u uslugama u prvom kvartalu manji je 17,2 odsto u odnosu na četvrti kvartal prošle godine, pokazuju podaci Monstata.

Indeks prometa u uslugama u prvom kvartalu je u odnosu na isti period prošle godine veći 41,1 odsto.

Indeks prometa u uslugama u sektoru trgovina na veliko i malo motornim vozilima i motociklima i trgovina na veliko u prvom kvartalu je u odnosu na isti prošlogodišnji period veći 36,5 odsto, dok je u odnosu na četvrti kvartal prošle godine manji 13,6 odsto.

“Indeks prometa u uslugama u sektoru saobraćaj i skladištenje u prvom kvartalu je u odnosu na isti period prošle godine veći 52 odsto, dok je u odnosu na četvrti prošlogodišnji kvartal manji 9,3 odsto”, navodi se u saopštenju.

Indeks prometa u uslugama u sektoru usluge smještaja i ishrane u prvom kvartalu je u odnosu na prvi kvartal prošle godine veći 146,4 odsto, dok je u odnosu na posljednji prošlogodišnji kvartal manji 17,6 odsto.

Indeks prometa u uslugama u sektoru informisanje i komunikacije u prvom kvartalu je u odnosu na isti prošlogodišnji kvartal veći 22,8 odsto, dok je u odnosu na četvrti kvartal prošle godine manji 21 odsto.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije