fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMA se nije na vrijeme iselio iz hangara

MA se nije na vrijeme iselio iz hangara

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Montenegro Airlines (MA) u stečaju nije u se predviđenom roku iselio iz hangara na podgoričkom aerodromu, već je podnio zahtjev Privrednom sudu da odredi privremenu mjeru kojom bi zabranio Aerodromima Crne Gore da ga odatle isele, pišu Vijesti.

Za sudiju po tom postupku određen je predsjednik Privrednog suda, Blažo Jovanić, koji je i stečajni sudija nad MA, zbog čega su Aerodromi Crne Gore podnijeli zahtjev za njegovo izuzeće.

Aerodromi su 9. decembra zatražili od stečajne uprave MA da se u roku od 30 dana iseli iz hangara.

Kako je tada objašnjeno, ugovorom je bilo precizirano da im se izdaje hangar zbog obavljanja djelatnosti za koju su ranije bili registrovani, odnosno za vazdušni saobraćaj. MA, koji je od aprila u stečaju, prekinuo je obavljnje vazdušnog saobraćaja krajem decembra 2020. godine.

“Aerodromi su, uz podršku Zaštitnika imovinsko-pravnih interesa Crne Gore u prethodnom periodu započeli proces regulisanja imovinsko pravnih interesa sa subjektima koji koriste državno zemljište koje je dato na upravljanje crnogorskim aerodromima. U okviru tog procesa, i stečajnoj upravi MA, uputili smo obavještenje, u kojem je, između ostalog, navedeno da je potrebno da oslobode predmetni hangar”, kazali su iz Aerodroma.

Oni su dodali da su o tom pitanju razgovarali i na neposrednom sastanku sa stečajnim upravnikom kompanije, tokom kojeg su sve strane predočile svoj način tumačenja ugovornih odredbi.

“U međuvremenu, stečajni upravnik pokrenuo je sudski postupak pred Privrednim sudom, u kojem je podnio zahtjev za određivanje privremene mjere kojom predlaže sudu da zabrani Aerodromima preduzimanje bilo kakve pravne ili faktičke radnje koja će dovesti do njihovog iseljenja iz hangara”, saopštili su iz Aerodroma Crne Gore.

Oni su naveli da su dostavili sudu izjašnjenje u vezi predloga za određivanje privremene mjere u kojem su sadržani razlozi i osnov za raskid ugovora o zakupu.

”Istovremeno, podnijeli smo i zahtjev za izuzeće postupajućeg sudije Blaža Jovanića jer je on u svojstvu stečajnog sudije već preduzimao radnje, čime su se stekli uslovi za izuzeće utvrđeni Zakonom o parničnom postupku. Pored navedenog zakonskog uslova za izuzeće, postoje i druge okolnosti koje dovode u sumnju njegovu nepristrasnost”, kazali su iz Aerodroma.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Omladinci ubjedljivi na Malti

Podgorica, (MINA) - Omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore upisala je i drugi trijumf u...