fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKompanija Regal impex tražila dodatnu zaštitu od suda

Kompanija Regal impex tražila dodatnu zaštitu od suda

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kompanija Regal impex, koja u sudskom postupku pokušava da dokaže da je ugovor o zakupu fri-šopova na aerodromima u Podgorici i Tivtu na snazi još godinu i po, tražila je dodatnu zaštitu od suda.

Predstavnici Regal impexa su dodatnu zaštitu tražili zbog, kako navode, akata nasilja i opstrukcija koje nad njima sprovode Aerodromi Crne Gore i novi zakupac kompanija Er Rianta (ARI), piše Pobjeda.

Njihov advokat, Vladan Bojić, traži da se rješenjem o privremenoj mjeri zabrani preduzimanje bilo kakvih aktivnosti koje mogu otežavati rad fri-šopova, kako bi kompaniji Regal bilo omogućeno da nesmetano obavlja djelatnost.

Bojić traži i da tom mjerom budu zabranjene i bilo kakve radnje prema zaposlenima u fri- šopovima, kojima se, preko agencije za zapošljavanje nudi posao kod novog zakupca.

Iz Regala navode da među zaposlenima vlada nemir i zabrinutost zbog ponašanja menadžmenta Aerodroma, koji je period važenja ID kartica zaposlenih smanjivao najprije na godinu, pa na šest mjeseci, a sada na 15 dana.

U kompaniji tvrde da takvo pravilo ne važi za ostale zaposlene na aerodromima i da im prijete da će narednog mjeseca biti silom iseljeni, jer ugovor novim zakupcima počinje 10. decembra.

“To potvrđuje, izuzev velikih i perfidnih varanja naših dobavljača i konkurs za nove radnike, cirkularne vajber poruke našim zaposlenima, a posljednjih nekoliko sedmica nepoznati ljudi obilaze šopove i obavljajurazna mjerenja i premjeravanja naših maloprodajnih objekata, što sve skupa izaziva jaku zabrinutost i konfuziju kod naših radnika”, tvrde iz Regala.

To što su Aerodromi potpisali ugovor sa novim zakupcem, smatra Bojić, predstavlja veliki problem, s obzirom na to da je sudski postupak u toku, te da postoji mogućnost da nastane dodatna šteta ukoliko ARI, zbog nemogućnosti da preuzme prostorije, podnese tužbu protiv države.

On je zato i dopunio krivičnu prijavu koju je u aprilu podnio protiv odgovornih u kompaniji Aerodromi i Ministarstvu saobraćaja zbog sumnje na zloupotrebu ovlašćenja.

Ročište koje je održano u četvrtak, na kojem je Bojić smanjio tužbeni zahtjev sa 3,5 na 1,95 miliona EUR u skladu sa preostalim periodom do kraja ugovora, odloženo je kako bi se advokat Aerodroma Velibor Marković izjasnio na zahtjev za uvođenje privremene mjere.

Regal impex, koji fri-šopovima gazduje od 2005. godine, tužbom traži da se utvrdi da je ugovor o zakupu na snazi do marta 2021. godine, ili da im se plati 1,95 miliona EUR zbog izgubljene dobiti.

Naredno ročište zakazano je za 5. decembar.

Najčitanije