fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKatić: U Herceg Novom 80 odsto turista u odnosu na 2019. godinu

Katić: U Herceg Novom 80 odsto turista u odnosu na 2019. godinu

Herceg Novi, (MINA-BUSINESS) – Situacija u Herceg Novog je sa aspekta broja gostiju zaista izuzetna, ocijenio je predsjednik hercegnovske Opštine, Stevan Katić, i dodao da u tom gradu boravi 80 odsto turista u odnosu na isti period 2019. godine.

„Mi danas zaista imamo veliki broj gostiju. Prema zvaničnim podacima to je oko 80 odsto u odnosu na isti period 2019. godine, što je mimo naših očekivanja, jer smo mi mislili da će ih biti 50 do 60 odsto“, kazao je Katić za Mediabiro.

On je dodao da je u razgovoru sa hotelijerima vidio da je zadovoljstvo veliko. Veliki hoteli su popunjeni i do oktobra.

„Velike su gužve i na graničnim prelazima, posebno na Sitnici nakon ukidanja naplatne rampe. To je trenutno najfrekventnii granični prelaz, kako za Crnu Goru tako i za Bosnu i Hercegovinu (BiH). Preko tog graničnog prelaza dolazi veliki broj gostiju iz regiona. Region se vratio u Herceg Novi, i Srbija, i BiH i Republika Srpska“, naveo je Katić.

On smatra da su turističku sezonu dočekali potpuno spremni.

„Iskoristili smo situaciju iz prethodnog perioda da radimo na infrastrukturnom uređenju grada kako bi dočekali turiste i posjetioce“, rekao je Katić.

Zanimljiv je podatak koji je saopštila direktorica Vodovoda, da je potrošnja vode u Herceg Novom 30 odsto veća nego u 2019.

„To je ozbiljan podatak, jer se u odnosu na utrošenu vodu može primijetiti da ima dosta gostiju“, kazao je Katić.

On je podsjetio da su otvoreni i Dani muzike, te da kreću i festivali, među kojima filmski počinje 1. avgusta. Nakon toga biće organizovani i brojni koncerti.

„Imaćemo i Gitar art, koji će se organizovati ove godine, zatim Opera festival. Sve ide po planu kao što je nekad bilo, samo sada u skladu sa epidemiološkim mjerama“, poručio je Katić.

On smatra da posebno treba voditi računa o epidemiološkoj situaciji.

„Ne smijemo dozvoliti da broj zaraženih kulminira kao što je to bio slučaj u prethodnom periodu. Zato posvećujemo poseban oprez i sa nivoa našeg tima za praćenje i pripremu turističke sezone“, kazao je Katić, koji je pozvao građane Crne Gore da se i dalje pridržavaju propisanih mjera.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije