fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKatić: Nećemo dozvoliti propast Instituta i ugrožavanje egzistencije radnika

Katić: Nećemo dozvoliti propast Instituta i ugrožavanje egzistencije radnika

Herceg Novi, (MINA-BUSINESS) – Predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić, saopštio je da će se lično založiti za hitno rješavanje problema u kojima se nalazi Institut “Simo Milošević” u Igalu, radi očuvanja ustanove koja je brend grada i države.

“Upoznati smo sa problemima poslovanja Instituta, prije svega činjenicom da su radnici treći mjesec bez zarada i da se odlaže otvaranje ovog važnog zdravstveno-turističkog centra. Lično ću se angažovati i založiti za očuvanje ugleda i reputacije jedine banje i jednog od najznačajnijih privrednih subjekata u Crnoj Gori”, kazao je Katić.

On je naveo da je tokom prethodnog perioda svakodnevno bio u komunikaciji sa Investiono-razvojnim fondom (IRF), Ministarstvom finansija i Vladom, sa kojima se radi na pronalaženju rješenja kako bi bio odobren kredit za namirenje plata i radove za otvaranje samog objekta.

Katić je, kako je saopšteno iz Službe za informisanje Opštine, podsjetio i da je već ostvarena dobra saradnja sa trenutnim vršiocem dužnosti direktora, Marinom Delić, koja je pokazala entuzijazam i volju da se u saradnji sa državom i lokalnom upravom prevaziđu aktuelni problemi.

“Svjesni smo ozbiljnosti situacije i da su ovo teški momenti za Institut i sve zaposlene, ali takođe uvjereni da će oni vrlo brzo biti prošlost”, rekao je Katić.

On je podsjetio da je Institut tokom proteklih godina prošao i kroz teže situacije nego što je današnja, a koje se na različite načine odražavaju na sadašnje stanje u tom preduzeću.

“Mnogo je posla pred menadžmentom, jer je dugačak spisak problema koje treba prevazići. Važno je da o budućnosti Instituta više u Vladi neće odlučivati oni koji su godinama svjesno i namjerno pokušavali da uruše njegov ugled i da ga kroz privatizaciju prodaju budzašto, kao što je urađeno sa još nekim firmama u Herceg Novom od kojih danas imamo samo ruševine. Na sreću, u tome nijesu uspjeli”, kazao je Katić.

On je rekao da, kao i do sada, insistiraju na očuvanju Instituta Igalo i zaštiti prava brojnih radnika, i u saradnji sa novom Vladom rade na iznalaženju odgovorne strategije budućeg poslovanja, kako bi novski gigant ostao svjetski priznato banjsko lječilište.

Najčitanije

CEDIS

Djelovi Danilovgrada u nedjelju bez struje

Podgorica, (MINA) – Djelovi Danilovgrada biće u nedjelju više sati bez struje, zbog radova...