fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIzabran novi Odbor direktora Luke Kotor

Izabran novi Odbor direktora Luke Kotor

Kotor, (MINA-BUSINESS) – Članovi novog Odbora direktora Luke Kotor su Ljiljana Popović Moškov, Branko Kovačević, Mano Rebronja, Radomir Rudanović i Jovo Pajović.

Iz kotorske Opštine su potvrdili Radiju Kotor da su oni izabrani na sjednici Skupštine akcionara, koja je održana u srijedu, glasovima predstavnika ukupno 1,27 miliona akcija, odnosno 92,24 odsto kapitala.

Popović Moškov, Kovačević i Rebronja su predstavnici Opštine Kotor, koja je sa 57 odsto akcija većinski vlasnik kompanije.

Rudanović je izabran u ime manjinskih akcionara, okupljenih oko kastodi računa kod Crnogorske komercijalne banke (CKB), dok je Pajović izabran kao predstavnik Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO).

Na sjednici su prethodno razriješeni članovi dosadašnjeg Odbora direktora, Tatjana Stanovčić i Ljubo Radović kao predstavnici Opštine Kotor, Stanislava Subotić ispred Fonda PIO i Radomir Rudanović u ime manjinskih akcionara, dok je Draško Krivokapić koji je u odboru zastupao Opštinu, preminuo prije oko dva mjeseca od posljedica koronavirusa.

Na skupštini su u novi Statut usvojeni i inkorporirani svi amandmani.

Najčitanije