fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticije doprinose bržem razvoju Danilovgrada

Investicije doprinose bržem razvoju Danilovgrada

Danilovgrad, (MINA-BUSINESS) – U Danilovgradu se trenutno realizuje ili će uskoro otpočeti realizacija investicija vrijednih preko 75 miliona EUR, što će doprinijeti njegovom bržem razvoju, otvaranju novih radnih mjesta i rastu životnog standarda, saopštio je ministar poljoprivrede Milutin Simović.

“U Danilovgradu se vrijedno, dobro i odgovorno radi”, rekao je Simović tokom radne posjete Opštini Danilovgrad.

On je dodao da je izuzetan investicioni zamah rezultat ambicioznih planova razvoja, dinamičnog privrednog rasta, unapređenja poslovnog ambijenta i vrijednih investitora i preduzetnika.

„Investicioni zamah u ostvarivanju ohrabrujućih rezultata i u Danilovgradu, kao i drugim krajevima Crne Gore, rezultat je odgovorne lokalne samouprave i politike Vlade, koja je u prethodne tri godine preduzela brojne mjere ekonomske politike koje su dale konkretne i ohrabrujuće rezultate“, kazao je Simović.

On je naveo da su kontinuirana i odgovorna ekonomska i ukupna državna politika potvrda da u Crnoj Gori postoji značajan potencijal da se iz godine u godinu poboljšavaju rezultati na dobro svih građana, kako bi dostigli evropski kvalitet života.

Simović je rekao da je Danilovgrad prepoznat kao najbolji primjer dobrog poslovnog ambijenta, što potvrđuju podaci o trendovima u lokalnoj ekonomiji, prema kojima svake godine raste broj preduzeća, njihovi prihodi i dobit, kao i broj zaposlenih.

“Posebno je važan podatak da je stopa nezaposlenosti sa 20,45 odsto na početku 2017. godine smanjena i da je danas oko 11 odsto, što je niže od državnog prosjeka od 15 odsto. Istovremeno, zaposlenost je u Danilovgradu povećana preko 12 odsto“, saopštio je Simović.

On je dodao da su u sektoru poljoprivrede u protekle tri godine realizovane ili su u fazi realizacije ili ugovaranja investicije vrijedne 14 miliona EUR, za šta je obezbijeđena bespovratna podrška od preko osam miliona EUR.

Podršku je ostvarilo preko 400 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava i 15-ak kompanija koje imaju preko 200 zaposlenih i više od 800 kooperanata iz Danilovgrada i drugih krajeva Crne Gore, čime je osigurana proizvodnja i radna mjesta.

Najčitanije