fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIković: Veliki potencijal za žene u poljoprivredi

Iković: Veliki potencijal za žene u poljoprivredi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U Crnoj Gori postoji veliki potencijal za razvoj poljoprivrede, ocijenila je nosilac poljoprivrednog gazdinstva Iković, Tanja Iković i dodala da je sigurna da puno žena može da nađe svoje mjesto i pokrene novu proizvodnju.

Iković je, u okviru kampanje Ona pokreće biznis koju je pokrenuo Investiciono-razvojni fond (IRF) u cilju podsticanja i afirmacije ženskog preduzetništva i osnaživanja žena u Crnoj Gori, kazala da vodi jedno malo poljoprivredno gazdinstvo.

Iković je, kako je saopšteno iz IRF-a, navela da je već sedam godina korisnik kreditnih linija te institucije.

„Počeli smo sa manjim investicionim projektom, malo proizvodnjom i nabavkom jednog manjeg broja krava, a danas smo se proširili i imamo ih 90. Ovo je porodični biznis u kojem učestvuju svi članovi našeg domaćinstva“, kazala je Iković.

Ona je navela da su u više navrata proširivali kapacitete, unapređivali postojeću farmu, koristili kreditne linije za nabavku osnovnih sredstava kroz linije IRF-a, te imaju odlično iskustvo sa Fondom.

Iković je ocijenila da kao žena u biznisu, u poljoprivrednoj proizvodnji, zadovoljna i ponosna što se odlučila za sopstveni biznis.

„Svi smo tu zajedno, okupljeni oko našeg posla, dopunjavamo se i provodimo dosta vremena zajedno oko nečega što je naše i što će ostati našoj djeci. I bez obzira što ovaj posao zahtijeva našu punu posvećenost, uživamo u ovoj seoskoj širini i idili“, kazala je Iković.

Ona je, kao žena u biznisu i poljoprivrednica, ohrabrila sve žene da ukoliko imaju talenta, volju i želju, krenu u nešto svoje i da ne razmišljaju.

„Lijepo je imati svoj biznis i ne zavisiti od drugih. Mi žene smo vrijedne, hrabre, posvećene, pa što nas ne bi bilo još više da pokrećemo biznis“, ocijenila je Iković.

U okviru kampanje Ona pokreće biznis raspisan je i javni poziv za dodjelu finansijskih nagrada za najbolje investicione projekte za žene u biznisu.

Na javni poziv mogu da se prijave žene koje su otpočele svoj biznis ili planiraju da unaprijede postojeći. Pravo učešća imaju registrovana preduzeća u kojima je većinski vlasnik i izvršni direktor žena i koja su upisana u relevantne registre do datuma objave javnog poziva, a koja posluju kraće od 24 mjeseca.

Dodatno, postoji mogućnost da aplikantkinje za realizaciju investicionih projekata konkurišu kod IRF-a za povoljna sredstva putem kreditnih linija za žene u biznisu.

Za sve dodatne informacije, kontakt telefon je 080 012 012 i e-mail: [email protected] od seda do 15 sati svakog radnog dana.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

djeca, potpisivanje Deklaracije o djeci, mladima i klimatskim akcijama

Danas potpisivanje Deklaracije o djeci, mladima i klimatskim akcijama

Podgorica, (MINA) – Potpredsjednik Vlade Dragoslav Šćekić potpisaće danas Deklaraciju o djeci, mladima i...