fbpx
NaslovnicaMINA BusinessGardašević-Slavuljica: Naslijedili smo neriješene probleme iz 2008. godine

Gardašević-Slavuljica: Naslijedili smo neriješene probleme iz 2008. godine

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Izrada nove Strategije razvoja turizma Crne Gore predstavlja izazov i veliku odgovornost, jer prethodno rađena, za period od 2008. do prošle godine, nije realizovana niti je ikada to konstatovano, smatra Direktorica Direktorata za razvojne politike u turizmu, Aleksandra Gardašević-Slavuljica.

Ona je, u okviru trećeg sastanka Radne grupe za izradu nove Strategije ravzoja turizma Crne Gore od ove do 2025. godine, koji je održan u organizaciji Ministarstva ekonomskog razvoja, kazala da su problemi koji su identifikovani još 2008. godine, naslijeđeni.

“Trendovi, razvojni prioriteti i okolnosti su se od tada znatno promijenili. Ipak, raduje što će pored članova Radne grupe, u izradi Strategije učestvovati i svi segmenti zainteresovane javnosti, pa je ovo šansa za turističke aktere da daju svoj doprinos u kreiranju što boljeg turističkog ambijenta”, dodala je Gardašević-Slavuljica.

Sastanku su, kako je saopšteno iz Ministarstva, prisustvovali predstavnici nadležnih Ministarstava i organizacija, akademske zajednice, NVO sektora i turističkih udruženja.

Radna grupa, kojom je predsjedavala Gardašević-Slavuljica, identifikovala je izazove sa kojima se susreće crnogorski turizam, na osnovu koji će se definisati strateški i operativni ciljevi, kao i način njihove realizacije.

Na sastanku su prepoznate glavne prepreke razvoju turizma u Crnoj Gori, a koji će biti tretirani Strategijom. Između ostalog to su sezonalnost, regionalna neuravnoteženost, nedostatak kvalitetne infrastrukture, baze statističkih podataka, zatim nedostatak destinacijskog menadžmenta, edukacije i kadar.

Ministarstvo ekonomskog razvoja iniciralo je izradu Strategije koja će biti bazirana na realnim tržišnim okolnostima.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Čađenović predsjednik Odbora direktora CEDIS-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Dosadašnji izvršni direktor Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), Vladimir Čađenović, izabran je...