fbpx
NaslovnicaGlavna vijestGarancije u ovoj godini do 68,25 miliona

Garancije u ovoj godini do 68,25 miliona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada će u ovoj godini izdati garancije u ukupnom iznosu do 68,25 miliona EUR.

U Predlogu zakona o budžetu za ovu godinu, koji je dostavljen u skupštinsku proceduru, navodi se da će Vlada izdati garancije za kreditni aranžman preduzeća Željeznička infrastruktura (ŽICG) za potrebe nabavke mehanizacije za održavanje pruga i nove opreme za pomoćni voz, koji se koristi za otklanjanje posljedica nezgoda i nesreća u iznosu do 11 miliona EUR.

“Vlada će izdati garancije i za kreditni aranžman Željezničkog prevoza (ŽPCG) za potrebe nabavke novih vozova koji bi se koristili u lokalnom prevozu putnika u iznosu do 14 miliona EUR”, navodi se u dokumentu.

Garancije će se izdati i za kreditni aranžman između ŽPCG i Specijalizovane finansijske institucije za kreditiranje nabavke i opravke voznih sredstava (EUROFIME) za potrebe urgentnog generalnog remonta voznih sredstava koja se koriste za željeznički putnički saobraćaj, u iznosu do dva miliona EUR.

“Vlada će izdati pismo o potvrđivanju državne garancije na iznos do 12 miliona EUR za potrebe druge tranše kreditnog aranžmana između Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), čija je ukupna vrijednost 24 miliona EUR”, precizira se u dokumentu.

Vlada će izdati garanciju i za kreditni aranžman Opštine Budva u iznosu do 29,25 miliona EUR, za koji će kreditor biti određen tokom godine.
(kraj) jlb/nar

Najčitanije

Futsal reprezentacija na turniru u Novigradu

Podgorica, (MINA) - Omladinska futsal reprezentacija Crne Gore naredne sedmice učestvovaće na turniru u...