fbpx
NaslovnicaMINA BusinessFidelity consulting: Prihodi manji 430 miliona EUR

Fidelity consulting: Prihodi manji 430 miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prihodi budžeta će u ovoj godini pasti u odnosu
na inicijalno planirane oko 430 miliona EUR, pokazale su projekcije konsultantske kuće Fidelity consultinga.

„Za prvih osam mjeseci ove godine, inicijalnim predlogom budžeta iz decembra prošle godine planirana je naplata 1,28 milijardi EUR budžetskih prihoda. Prema zvaničnim podacima, za prvih osam mjeseci naplaćeno je 1,02 miljardi EUR budžetskih prihoda ili 253 miliona manje“, rekli su iz konsultantske kuće, prenosi Dan.

Oni su dodali da se ta razlika u prihodima do sada nadomjestila zaduživanjem države kod Svjetske banke i kreditnom podrškom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Iz Fidelity consultinga su kazali da su, u skladu sa zvaničnim podacima napravili projekcije pada prihoda za period od septembra do decembra.

„Prema našim obračunima, pad prihoda u odnosu na planirane iznosiće oko 180 miliona EUR, za koliko će država morati dodatno da se zaduži do kraja godine. Podsjetimo, dospijeva oko 150 miliona starog duga koji treba refinansirati do kraja godine. Ukupno, projektujemo da će prihodi budžeta u ovoj godini pasti u odnosu na inicijalno planirane oko 430 miliona“, rekli su iz Fidelity consultinga.

Najčitanije