Naslovnica MINA Business Evidentirano sedam pritužbi

Evidentirano sedam pritužbi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice je evidentirano sedam pritužbi, na osnovu kojih nije izrečena nijedna novčana kazna.

Nepotpuna prijava bila je razlog zbog kojeg inspektori nijesu mogli obaviti kontrolu doktora koji bez odobrenja radi blizu hotela Lido u Ulcinju.

Nepravilnosti nijesu utvrđene prilikom kontrole buregdžinice Eat u Tuzima i prodavnice Kovači preko puta tržnog centra Mall of Montenegro u Podgorici.

Građani su se žalili i na nepropisno parkiranje i prljave ulice.

Kampanju Budi odgovoran krajem decembra 2013. godine pokrenuli su Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori s ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajta www.budiodgovoran.me i kol centara Poreske uprave (PU) na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555.

Najčitanije