fbpx
NaslovnicaMINA BusinessEvidentirano 28 pritužbi

Evidentirano 28 pritužbi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice je evidentirano 28 pritužbi, na osnovu kojih nijesu izrečene novčane kazne.

Najveći broj pritužbi odnosio se na neizdavanje fiskalnih računa, neprijavljene radnike i nelegalan rad.

Evidentirane pritužbe na neizdavanje fiskalnih računa odnosile su se na restoran Wolf i parking u Tivtu, Euro taksi i benzinsku pumpu kod hotela Princess u Baru, kafe bar Art u Nikšiću, Bakeri poslastičarnicu, Red taksi, lokal Taš, ćevabdžinicu Hit i radnju za prodaju tjestenine u Podgorici.

Građani su se žalili da barski Benissimo, kao i frizerski salon, fitnes centar Đukić i prodavnica za iznajmljivanje vjenčanica Katarina u Podgorici rade na crno, dok su parking u Podgorici, servis u Nikšiću i prenoćište Bogiševac u Pljevljima prijavljeni za nelegalan rad.

Evidentirana je pritužba da radnici u podgoričkom Fantastiku nijesu osigurani, a da zaposleni u Top dom Džemu i Kameleonu iz Bara, kao i restoranu Wolf u Tivtu nijesu prijavljeni.

Građani su se žalili da kafić Na eks u Nikšiću nije prijavio radnike, ne izdaje fiskalne račune i omogućava konzumiranje duvanskih proizvoda, dok računi koje izdaje Narodni muzej Cetinje nijesu adekvatni.

Konzumacija duvanskih proizvoda dozvoljena je i u hotelu Franca u Tivtu, dok WmPm Sistemu Budva rade radnici bez licence.

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije