fbpx
NaslovnicaMINA BusinessEfektivna kamatna stopa neznatno pala

Efektivna kamatna stopa neznatno pala

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prosječna ponderisana efektivna kamatna stopa na odobrene kredite, koja obuhvata sve njihove troškove, u oktobru je u odnosu na septembar pala 0,01 procentni poen i iznosila je 5,71 odsto, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

„Prosječna ponderisana nominalna kamatna stopa ostala je nepromijenjena u odnosu na septembar na 5,21 odsto”, navodi se u Biltenu CBCG.

Kamatne stope na novoodobrene kredite u oktobru su pale, efektivna 0,9 procentih poena na pet odsto, a nominalna 0,69 procentnih bodova na 4,53 odsto.

Kamatne stope mikrokreditnih finansijskih institucija (MFI) u oktobru su porasle, efektivna 0,05 procentnih poena na 23,36 odsto, a nominalna 0,04 procentna boda na 20,55 odsto.

Kamatne stope MFI na novoodobrene kredite u oktobru su porasle, efektivna 0,2 procentna poena na 24,22 odsto, a nominalna 0,14 procentnih bodova na 20,98 odsto.

Prosječna ponderisana efektivna kamatna stopa na depozite u oktobru je pala 0,01 procentni poen u odnosu na septembar i iznosila je 0,34 odsto.

Razlika između aktivnih i pasivnih kamatnih stopa u oktobru je iznosila 5,37 procentnih poena i nepromijenjena je u odnosu na septembar.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije