fbpx
7.8 C
Podgorica
December 7, 2021.
Naslovnica MINA Business Đurović: Evropa sad ima podršku koalicije Crno na bijelo

Đurović: Evropa sad ima podršku koalicije Crno na bijelo

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Program Evropa sad dobiće punu podršku koalicije Crno na bijelo, saopštio je potpredsjednik Građanskog pokreta URA, Goran Đurović i dodao da su potrebne takve hrabre reforme koje će dugoročno donijeti benefite građanima i crnogorskoj ekonomiji.

„Iskreno očekujem i slažem se sa onim što je rekao ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić, da će taj plan dobiti podršku 81 poslanika. Ono što zasigurno znam jeste da će dobiti podršku koalicije Crno na bijelo“, kazao je Đurović agenciji Mina-business.

On je naveo da je evidentno da zadnjih dana postoje određena uslovljavanja pojedinih aktera i interesantno je da ona dolaze kako od vladajuće većine, odnosno Demokratskog fronta (DF), tako i od opozicije odnosno Demokratske partije socijalista (DPS).

„Biće vrlo interesantno vidjeti kako će i jedni i drugi svojim članovima i biračima objasniti činjenicu da će biti uzdržani ili protiv nečega što svojim glasačima i svim građanima Crne Gore donosi određenu dobrobit. To je, kroz povećanje ličnih dohodaka, bolje uslove rada i za privrednike bolje uslove za privredu, kroz smanjenje poreza i doprinosa na plate“, ocijenio je Đurović.

On je program Evropa sad nazvao hrabrom reformom i hrabrim potezom.

„Ima li dozu rizika? Ima, ali vjerujemo da se bez hrabrih poteza, reformi i određenih rizičnih poteza ne može transformisati i mijenjati ova Crna Gora“, kazao je Đurović.

On je naveo da je u državi 30 godina bio jedan sistem koji se bazirao na bijednim minimalnim platama i privredi koja je bila ucjenjivana.

„Toga više ne smije da bude. Privrednici moraju da budu slobodni i jaki, a građani da imaju barem za te minimalne uslove života, a to je u ovom trenutku tih 450 EUR“, smatra Đurović.

On je rekao da će te reforme sigurno pogoditi nekoga i dodao da ne postoje reforme u svijetu, niti su se igdje desile, a da nijesu pogodile nekoga u određenom trenutku.

„Kratkoročno će možda da bole, ali će dugoročno donijeti itekako benefite i dobrobit crnogorskoj ekonomiji“, smatra Đurović.

On je kazao da ne zna sve detalje programa, ali da vjeruje da su resorni ministri Jakov Milatović i Milojko Spajić svjesni koraka ka kojem idu i da su se dobro konsultovali sa međunarodnim partnerima, odnosno Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), Svjetskom bankom (SB) i Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) i da će dobiti jasnu podršku za taj njihov koncept.

“Vidim da su jako uvjereni da mogu da ga izguraju i oni imaju našu punu podršku da sprovedu reforme i da od 1. januara povećanje plata osjete svi građani u Crnoj Gori”, zaključio je Đurović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Sjutra potpisivanje ugovora o sufinansiranju ICT klastera Cortex

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo ekonomskog razvoja organizovaće sjutra svečano potpisivanje ugovora o sufinansiranju ICT...