fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDow Jones i S&P zabilježili gubitke

Dow Jones i S&P zabilježili gubitke

Njujork, London, (MINA-BUSINESS) – Strah investitora od još jednog kruga zatvaranja ekonomije zbog rasta broja zaraženih Covidom-19, te negativnog uticaja toga na zarade kompanija, u četvrtak je na Wall Streetu spustio Dow Jones i S&P indeks, dok je Nasdaq dostigao novi rekord.

Dow Jones indeks pao je 1,38 odsto na 25.706 bodova, a S&P 500 0,56 odsto na 3.152 boda. Istovremeno je tehnološki Nasdaq ojačao 0,53 odsto na 10.547 bodova – novi rekordni nivo, potpomognut skokom cijena dionica Amazona, Microsofta i Applea, prenosi Hrportfolio.

Sjedinjene Američke Države (SAD) u srijedu su zabilježile rekordnih više od 60 hiljada novozaraženih Covidom-19 u, pri čemu je na Floridi i u Teksasu zabilježen dosad najveći broj umrlih od te bolesti u jednom danu.

Investitori fokus usmjeravaju i prema sezoni objave poslovnih rezultata kompanija. Očekuje se da će 500 kompanija čije su dionice sadržane u S&P indeks objaviti podatke o najvećem padu zarade još od finansijske krize 2008. godine.

Da imaju razloga za zabrinutost potvrđuje objava Walgreens Boots Alliance-a kako je u drugom tromjesečju poslovao s gubitkom u odnosu na godinu ranije, pogođen troškovima poremećaja u poslovanju zbog Covida-19 od čak dvije milijarde USD u svojoj britanskoj podružnici.

Na evropskim berzama u četvrtak je nastavljeno klizanje najvažnijih indeksa, tako da je londonski FTSE pao 1,73 odsto na 6.049 bodova, frankfurtski DAX 0,04 odsto na 12.489 bodova, a pariski CAC 1,2 odsto na 4.921 bod.

Najčitanije