fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDobitak kompanija MNSE10 indeksa 22,65 miliona EUR

Dobitak kompanija MNSE10 indeksa 22,65 miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kompanije koje ulaze u sastav berzanskog indeksa MNSE10, njih deset, ostvarile su u drugom kvartalu neto dobitak od 22,65 miliona EUR, što je 1,45 hiljada odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period, pokazuju podaci Montenegroberze.

Neto rezultat deset kompanija koje ulaze u sastav indeksa MNSE10 iznosio je u istom periodu prošle godine 1,46 miliona EUR.

Najveću apsolutnu neto dobit za šest mjeseci ove godine ostvarile su Elektroprivreda (EPCG) od 17,09 miliona EUR i Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) od 8,64 miliona EUR.

“Najveće smanjenje gubitka u apsolutnom iznosu bilježe Plantaže i to u iznosu od 1,46 miliona EUR“, precizira se u saopštenju.

U odnosu na uporedne podatke za isti period prošle godine, povećanje neto rezultata bilježe Jugopetrol i EPCG, u iznosu od 927,68 odsto odnosno 698,49 odsto.

Montenegroberza je analizirala poslovne prihode, neto rezultat, i zaradu po akciji deset kompanija koje čine indeks MNSE10.

Ukupni poslovni prihodi tih kompanija na kraju drugog kvartala iznosili su 315,98 miliona EUR, što je oko 17,16 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Rast poslovnih prihoda bilježe Hotelska grupa (HG) Budvanska rivijera 55,48 odsto, Plantaže 45,42 odsto i Jugopetrol 32,59 odsto.

Zarada po akciji zabilježena je kod šest kompanija, a najveća je kod Hipotekarne banke, Jugopetrola i EPCG.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije